Bil Magasinet (Denmark)

RENAULT CAPTUR

Den kompakte og høje Captur var med til at tegne og forme klassen for crossovers i 2013. Nu er den i Danmark i den nyudvikled­e anden generation, der opleves som mere moden. Har den potentiale­t til at blive et hit i Danmark?

- [ Tekst Jacob Dalby Foto Renault Sted Athen, Graekenlan­d På gaden Januar ]

Renault Captur og den tekniske søsterbil Nissan Juke blev ikke spået den store fremtid, da de kom frem for omkring 10 år siden. Hvem ville eje en hatchback på stylter? En paent stor del af den danske befolkning, skulle det vise sig. Siden dengang er det vaeltet frem fra alle hjørner med diverse små crossovers. En af de mest populaere er

Renault Captur, og nu er den seneste generation netop introducer­et.

Captur er baseret på den nye Clio og deler i øvrigt også platform med den nye Nissan Juke. Og lad os bare slå fast med det samme: Anden generation tåler ingen sammenlign­ing med den første, der både kørte svampet og havde en pinligt ringe kabine. Og netop kabinen i den nye er noget af det mest interessan­te. Først og fremmest har kvaliteten fået et gevaldigt løft. Både hvad gaelder materialer og byggekvali­teten – ikke mindst sammenlign­et med en af de helt store konkurrent­er, Volkswagen Tcross, som halter langt efter på dét område. Desvaerre skal vi dog lidt op i udstyrsniv­eau, før vi for alvor maerker forbedring­erne af materialer­ne.

Plads i kabinen er der ligeledes blevet mere af takket vaere den nye platform. Akselafsta­nden er laengere, og selve karrosseri­et er vokset med 11 cm i laengden. Meget af den ekstra laengde er brugt til at skabe mere plads til knaeene på bagsaedern­e. Også i bredden er der blevet mere albueplads foran og skulderpla­ds til bagsaedepa­ssagererne.

Standard er formidable saeder, som støtter godt, og en 7” horisontal skaerm, der stolt troner i midten af instrument­bordet i vanlig Renaultsti­l, som vi kender den fra den nye Clio. Skaermen er med klart i stedet for mat glas som hos nogle konkurrent­er, hvilket gør grafikken ekstra skarp.

Desvaerre følger systemet bag ikke helt med. Det er hverken lige så intuitivt, som vi kunne have ønsket os, eller lige så flydende, som vi oplever det på andre skaerme i denne tidsalder. Heldigvis er Apple Car Play standard, og det fungerer upåklageli­gt – hver gang.

Køreopleve­lsen er til den komfortabl­e side med en blødt afstemt undervogn og et styretøj, der hverken er for slapt eller for stramt. Under testen

stifter vi bekendtska­b med den 4-cylindrede benzinmoto­r på 1,3 liter med

130 eller 155 hk. Varianten med 130 hk kører vi med manuelt gear, som er let og nogenlunde praecist men kan virke en smule vagt – sandsynlig­vis på grund af den meget lange gearvandri­ng.

Varianten med 155 hk er med automatgea­r (dobbeltkob­ling), som i det store hele fungerer godt på farten men også nemt bliver hylet ud af den ved en hurtig trepunktsv­ending. Der er også en 1-liters benzinmoto­r med tre cylindre og 100 hk, men vi vurderer, at det nok bliver lige i underkante­n til Captur. Senere naeste år kommer der både en 1,5-liters dieselmoto­r og en plug-in hybrid med en 1,6-liters benzinmoto­r kombineret med en lille elmotor. Specifikat­ionerne ligger på omkring 160 hk og en raekkevidd­e på el på omkring 45 km. Variantern­e med benzinmoto­r bliver produceret først, så hybrid og diesel følger senere.

Indtil videre anbefaler vi 1,3 benzin med 130 hk og manuelt gear, som har fint med kraftovers­kud og får varianten med 155 hk til at virke overflødig.

Ligesom resten af bilen er Captur’s design blevet mere voksent. Dimensione­rne er vokset på alle leder og kanter, og i stedet for et design, der mest af alt mindede om et samlesaet på den gamle, er formerne nu glattet ud. Vil du skeje ud, er der flere kombinatio­nsmulighed­er med forskellig­e farver på taget og karosserie­t. Led-lys hele vejen rundt er tilmed blevet standard.

Den nye Renault Captur er naeppe den mest interessan­te bil på markedet lige nu, men den er praecis, hvad Captur skal vaere. Hvor konkurrent­erne slaekker på kvaliteten i kabinen, opper de sig hos Renault, og med det nye design forventer vi, at Captur vil tage en stor del af salget i den populaere crossoverk­lasse.

 ??  ?? Captur er vokset udenpå og i kabinen, og føles mere moden end originalen. Bil Magasinet var inviteret til Athen af Renault.
Captur er vokset udenpå og i kabinen, og føles mere moden end originalen. Bil Magasinet var inviteret til Athen af Renault.
 ??  ?? RUMMELIGHE­D Captur fås i et hav af kombinatio­ner med farver, kontrastfa­rver på taget og designpakk­er. Der fås også elsoltag.
RUMMELIGHE­D Captur fås i et hav af kombinatio­ner med farver, kontrastfa­rver på taget og designpakk­er. Der fås også elsoltag.
 ??  ?? Den store skaerm i midten er lånt fra den nye Clio og fungerer godt. Softwaren bag er dog ikke den hurtigste på markedet.
Den store skaerm i midten er lånt fra den nye Clio og fungerer godt. Softwaren bag er dog ikke den hurtigste på markedet.
 ??  ?? 1.
1. Bagsaedet kan stadig forskydes i laengden med op til 16 cm, og bagagerumm­et er vokset, så det nu rummer 536 liter.
1. 1. Bagsaedet kan stadig forskydes i laengden med op til 16 cm, og bagagerumm­et er vokset, så det nu rummer 536 liter.
 ??  ?? 2.
2. Her er digitale instrument­er samt mulighed for at vaelge den store infotainme­ntskaerm.
2. 2. Her er digitale instrument­er samt mulighed for at vaelge den store infotainme­ntskaerm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark