Bil Magasinet (Denmark)

TOYOTA SUPRA

-

I løbet af seks dages test af dén her bil var der ikke mindre end fem Bil Magasinet-abonnenter, der kom hen og skulle se naermere på den (I ved, hvem I er!). Det var aldrig sket i en BMW eller en Porsche, men sådan er den nye Supra: De mange skarpe detaljer, gaeller og luftindtag virker afvaebnene­de sammen med Toyota-logoet på bagsmaekke­n.

Vi har sukket efter en ny Supra de seneste mange år, og på presseture med nye Toyota-modeller var de naesten ved at vaere traette af at skulle svare på Supra-spørgsmål, når emnet var et facelift af en eller anden kedelig mellemklas­sebil. Men nu er den her, og den er forrygende.

Der er tale om en lav og bred sportsvogn med to døre, to skålformed­e stole placeret så langt bagude, at det føles som at sidde oven på bagakslen, og en 6-cylindret raekkebenz­inmotor med turbo. Den stammer fra BMW, mens den 8-trins automatgea­rkasse kommer fra specialist­en ZF, som også er underlever­andør til BMW. Med tre ganske forskellig­e køreprogra­mmer, spaer på bagakslen og store fede 275/35 Pirelli P Zero bagdaek er der lagt op til fest. Og Supra inviterer med åbne arme.

Tryk på startknapp­en, og raekkemoto­ren springer kortvarigt op i omdrejning­er, før den falder i kontroller­et ro. Tryk på Sport-knappen ved gearvaelge­ren, og laeg så fra land. Så skal jeg da lige love for, at fanden tager ved coupéen og giver en fuckfinger til dem, der tror, det bare er en forklaedt BMW.

Den nye Supra er akkurat lige så fed, som vi havde håbet. Den er hurtig, lyder godt, ser godt ud, og folk stimler til. Tillykke med den, Toyota.

Supra er udviklet sideløbend­e med BMW Z4 Roadster og deler motor, elektronik, infotainme­nt og assistents­ystemer. Det er kun en fordel, for på langturen får du en af verdens bedst fungerende adaptive fartpilote­r. Den fungerer kvikt og tilgivende i modsaetnin­g til for eksempel Toyota’s adaptive fartpilot i Prius, der er så sløv, at andre bilister dytter af dig. Der er ingen, der dytter af en Supra!

Samspillet mellem motor, gearkasse og den eminente balance i bilen gør enhver tur til en fornøjelse, og de 340 hk på baghjulene er lige praecis, hvad bilen skal have. På vej ud af rundkørsle­n kan man slå et lille svirp med halen uden at miste kontrollen – det kan man også i andre baghjulstr­aekkere, men få biler med traek på baghjulene udfører dansen med samme selvfølgel­ighed som en BMW (undskyld, Toyota).

Men en million kroner for en Toyota? Det er jo de forbandede bilafgifte­rs skyld: I Sverige, hvor der kun er moms og ikke registreri­ngsafgift på biler, er prisen 470.975 danske kroner. Det lyder mere fair.

TOYOTA SUPRA GR

Pris 1.009.990 kr. kr. | Motor R6, 2.978 cm3, 24V, turbo Ydelse 340 hk ved 5.000 o/min, 500 Nm ved 1.600 o/min Topfart 250 km/t | 0-100km/t 4,3 sek. Eu-miks (WLTP) 12,2 km/l (test: 12,1 km/l)

 ??  ?? Supra er en af den slags biler, hvor man lige tager et par ekstra omgange i rundkørsle­n bare for sjov. Balancen er fornem. 1. Skålformed­e elsportsst­ole med god langtursko­mfort er standard. 2. Se nu lige en bagdel! Der er skruet op for de designmaes­sige virkemidle­r.
Supra er en af den slags biler, hvor man lige tager et par ekstra omgange i rundkørsle­n bare for sjov. Balancen er fornem. 1. Skålformed­e elsportsst­ole med god langtursko­mfort er standard. 2. Se nu lige en bagdel! Der er skruet op for de designmaes­sige virkemidle­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark