Bil Magasinet (Denmark)

5 TING DU SKAL VIDE OM

Land Rover Defender

- [ Tekst Frederik T. Frey Foto Land Rover

Defender er en institutio­n for alle med trang til firehjulst­raek, mudder og kantede former. Den nye model har vaeret laenge undervejs – men selv om det kantede ydre er genkendeli­gt, er intet som det plejer under karrossen.

1

STÅR IKKE LAENGERE PÅ RAMME

Den nye Defender har ikke kun fået et nyt design, den er også baseret på en helt ny platform. Land Rover kalder den for D7X og er basalt set et aluminiums-monocoque med uafhaengig affjedring. Tidligere var den robuste og rustikke Defender bygget på en chassisram­me.

2

FÅR HYBRIDTEKN­OLOGI

Det er muligt at få den nye Defender som en regulaer plug-in hybrid, der kan køre på strøm alene. Topvariant­en bliver Defender P400, som er udstyret med en spritny 6-cylindret raekkemoto­r med et mildhybrid-system, der arbejder sammen med en kompressor. Det giver tilsammen 400 hk og en 0-100-tid på 6,4 sek.

3

BLIVER MERE DIGITAL

Defender følger strømmen af moderne biler og vil i seneste aftapning kunne tilbyde langt flere infotainme­nt-systemer end hidtil. Det meste betjenes fra en trykskaerm på 10” i kabinen.

4

JAMES BOND I DEFENDER

Daniel Craig får en ny medskuespi­ller at dele rampelyset med i den kommende Bond-film, “No Time To Die “. Ifølge den danske Land Rover-importør vil den nye Land Rover Defender vaere at finde på det brede laerred i noget så uventet som en biljagt. Vi krydser fingre for, at jagten er terraengåe­nde. Filmen får premiere i andet kvartal af 2020.

5

HJEMME I TERRAENET

Ingen Defender uden imponerend­e egenskaber i natur og terraen. Defender lider da heller ikke af vandskraek, og det oplyses, at firehjulst­raekkeren har en vadedybde på op til 90 cm. Også frihøjden er velvoksen med sine 291 mm. Den 3-dørs Defender 90 kommer standard med et saet traditione­lle støddaempe­re og fjedre, men vaelger man derimod den 5-dørs Defender 110, vil den vaere forsynet med en aktiv luftunderv­ogn som standard.

 ??  ?? LAND ROVER DEFENDER
Der er endnu intet officielt omkring priserne på bilen, der lanceres til sommer. Vi forventer priser i Discovery-leje.
Alle motorvaria­nter vil vaere udstyret med en 8-trins automatgea­rkasse samt reduktions­gear.
LAND ROVER DEFENDER Der er endnu intet officielt omkring priserne på bilen, der lanceres til sommer. Vi forventer priser i Discovery-leje. Alle motorvaria­nter vil vaere udstyret med en 8-trins automatgea­rkasse samt reduktions­gear.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark