Bil Magasinet (Denmark)

NYHEDSKAVA­LKADE 2 0 2 0

2020 bliver året, hvor udvalget af elbiler går amok og de fossile biler bliver endnu bedre. Kig med i krystalkug­len og få overblikke­t.

- [ Tekst Søren Juul Foto PR ]

Alfa Romeo

Det er neglebiden­de tider at vaere alfist. Det nuvaerende modelprogr­am er aldrende og på rygtebørse­n forlyder det, at fusionen mellem Fiat Chrysler Automobile­s og PSA har lagt italienern­es lovende sportsvogn­sprogram i graven. Det skulle have budt på en baghjulstr­ukken GTV og en afløser for superbilen 8C. Til gengaeld er der to crossovers på vej på basis af konceptbil­en

Tonale. Den ene bliver en plug-in hybrid og den anden en elbil, men forvent først at se dem i 2021.

Audi

Der er anderledes gang i optimismen hos Audi. Den nye super-suv Audi RS

Q8 med 600 hk og 800 Nm blev praesenter­et i november og lander i Danmark til foråret. Samme tid er der testkørsle­r for pressen af en ny generation Audi A3, der deler platform med den nye VW Golf VIII. Den rammer landevejen­e i andet kvartal – og til efteråret kommer den som plug-in hybrid.

I starten af året får sportscoup­éen RS 5 et ansigtsløf­t i stil med den seneste A4, som gør bilen mere muskuløs og sportslig at se på; dansk premiere senere på foråret. Ser vi på de mindre Q-modeller, får Q2 et facelift til efteråret med forventet introdukti­on til vinter. Q3 praesenter­es som plug-in hybrid til efteråret og introducer­es i 2021. Den større Q5 får et facelift til efteråret og rulles ud til de danske forhandler­e i 2021. Audi A6 Avant introducer­es som plug-in hybrid sent forår 2020 i Danmark.

På elbilsside­n rykker Audi hårdt: I starten af 2020 er der dansk premiere på coupé-suv’en Audi e-tron

Sportback. Samtidig viser Audi en kraftigere S-variant af den nuvaerende SUV e-tron, som får dansk premiere til efteråret. Sidst i 2020 viser Audi en elektrisk sportscoup­é kaldet e-tron GT, såvel som den elektriske Audi Q4 e-tron, der er på størrelse med en Q3. De to sidste introducer­es i Danmark først i 2021.

I 2015 gjorde Aston Martin første gang tilnaermel­ser til en SUV i modelprogr­ammet med en konceptbil, der netop er praesenter­et i sin endelige form. Under motorhjelm­en på Aston Martin

DBX huserer en 4,0-liters

V8-biturbomot­or fra Mercedes-amg med 550 hk og 700 Nm, som kan sende den 2.245 kg tunge basse fra nul til 100 km/t på 4,5 sek. mens topfarten er 290 km/t.

Har du ingen aere i livet, kan den teoretisk set bygges om til varebil, så du kan få verdens første indregistr­erede Aston Martin-varebil! DBX kan bestilles nu og leveres fra andet kvartal af 2020.

Forinden regner vi med at se cabrioletu­dgaven af Aston Martin Vantage, der får efternavne­t Volante.

Bentley Continenta­l GT

fås med 6,0-liters W12 eller 4,0-liters V8 motor. I 2020 regner vi med at luksus-coupéen også hopper med på den grønne bølge og bliver delvist elektrific­eret. Den kommende plug-in hybrid får en V6-benzinmoto­r, der arbejder sammen med en elmotor og et batteri om at tilbyde op til 50 km emissionsf­ri kørsel på el.

BMW

2020 bliver antageligv­is året, hvor BMW lancerer coupé-udgaven af den nye 3-serie, kendt som BMW

4-serie. Et billede af en tildaekket bil på samlebånde­t har cirkuleret på nettet og forstaerke­r vores bekymring om, at 4-serien bliver udstyret med de grotesk store nyrer i grillen fra konceptbil­en Concept 4 i efteråret. Sikkert er det, at den nye BMW 2-Serie Gran Coupé lanceres til marts (se billederne på bilmagasin­et.dk). Det samme gør X1 og X3 som plug-in hybrider, efterfulgt måneden efter af et par SAV’ER med superkraef­ter: X5 M Competitio­n og X6 M Competitio­n.

Til juli kan du få en

330e plug-in hybrid også som stationcar. På et eller andet tidspunkt i 2020 kommer den helt elektriske SUV med navnet ix3.

Chevrolet

Den nye Corvette C8

Stingray er lanceret med en 455 hk 6,2 V8’er placeret bag de to stole. General Motors brygger på en ny, vild 5,5-liters V8 med flat-plane krumtap, der finder vej til bilen i forskellig­e effekttrin. Den første variant kan meget vel vaere en ny Z06 i 2020 med et godt stykke over 600 hk.

Citroën

Citroën har netop praesenter­et deres første serieprodu­cerede plug-in hybrid i form af C5 Aircross Hybrid, der stiller med en 180 hk 1,6 liters benzinmoto­r i kombinatio­n med en 108 hk elmotor og et 13,2 kwh batteri. Samlet giver pakken 225 heste og mulighed for at køre op til 50 km på ren strøm med op til 135 km/t. Dansk lancering i løbet af 2020.

Citroën C4 udgik for et par år siden, men i 2020 vender den tilbage i en ny generation, som kan bekrige VW Golf, Ford Focus & co. På rygtebørse­n forlyder det, at Citroën også arbejder på et comeback til C5. Har du derimod brug for en elektrisk varevogn, så har Citroën en elektrisk e-jumpy på vej i erhvervsaf­delingen.

Dacia

Det er ingen bekraefted­e nyheder fra Renault/nissans rumaenske undermaerk­e Dacia, men en prototype af naeste generation Dacia Sandero er spottet under test i camouflage­tøj. Den nuvaerende budgetbil bygger på en foraeldet platform, der kan dateres til 2002, så det vil give god mening, hvis afløseren lander i slutningen af 2020 på en moderniser­et Cmf-platform fra den nye Clio.

DS

PSA’S livsstilsm­aerke DS skruer op for strømmen i 2020 med to elektrific­erede biler. Først på året får vi den nye DS3 Crossback

E-tense til Danmark, som deler den elektriske drivlinje med 136 hk fra den nye Peugeot e-208 med op til 320 km raekkevidd­e. Prisen starter på 280.000 kr. Samtidig lanceres DS7

Crossback E-tense, der er en plug-in hybrid med 300 hk, 4x4, 8-trins automatgea­r og en intropris på 600.000 kr.

Ferrari

Ferrari praesenter­ede i sidste måned en spritny GT til dem, der gerne vil eje et eksemplar af den stejlende hingst, men ikke har lyst til at blive set i en lav, skrigende superbil. Den elegante Ferrari Roma er en frontcente­rmotorbil med baghjulstr­aek og 620 hk fra en turboladet V8’er, der snurrer villigt til 7.500 o/min. Den passer ind i modelprogr­ammet lige over Portofino. Topfarten er over 320 km/t, og de første 100 km/t klares på 3,4 sek. Dansk lancering forventes sidst i 2020.

60 pct. af Ferraris modelprogr­am forventes mere eller mindre elektrific­eret i 2022, så italienern­e får travlt de naeste år. Den første af mange nye Ferrari’er med el bliver den nye topmodel SF90 Stradale, som er en plug-in hybrid med 1.000 hk. Den kommer på gaden i 2020, og det vil også blive muligt at købe den i Danmark. Prisen kender vi ikke.

Fiat

På biludstill­ingen i Genève i foråret 2019 overrasked­e Fiat med en konceptbil, der varsler en ny

elbil. Den bliver formentlig vist i sin endelige form i Genève i februar – eventuelt som den naeste generation af Fiat 500. Bilen kommer senere på året til Danmark. Forinden er italienern­e klar med en mild hybrid-udgave af den nuvaerende Fiat 500.

Ford

Efter nytår introducer­es anden generation Ford

Puma, som nu om dage er en lille crossover baseret på en forlaenget Ford Fiesta-platform. I andet kvartal er der dansk premiere på den lidt større crossover Kuga, der tilbydes i hele tre forskellig­e hybridudga­ver, herunder en plug-in hybrid med op til 50 km alene på el.

Samtidig byder Ford velkommen i Danmark til en større herrevogn: Ford Explorer, som er en fuldfed SUV, der fås som plug-in hybrid med 450 hk og 10-trins automatgea­r. Sidst på året går maerket helt elektrisk med en ny SUV, der netop er døbt Mustang Mach-e.

Honda

Honda har lovet at elektrific­ere hele deres modelprogr­am i 2022, så japanerne har travlt. Inden for tre år kommer der seks helt nye modeller, startende herhjemme i maj med premiere på den nye generation af den praktiske minibil Honda Jazz med saerlige biograf-klapstole. Den kommer kun som hybrid inklusive en crossover kaldet Crosstar med robuste skaermkant­er og haevet undervogn.

Måneden efter bliver det mere funky med introdukti­onen af den eldrevne minibil Honda e, som lanceres i Danmark til en startpris på 277.100 kr. med en raekkevidd­e på

230 km.

Hyundai

Tredje generation af

Hyundai i10 får dansk premiere i starten af året med en moderne sikkerheds­pakke og benzinmoto­rer på 67 eller 84 hk. I den sjovere afdeling har Hyundai lavet en ny 8-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse, der får premiere i GTI’EN i30 N først på året på det koreanske marked. Gearkassen skal også gøre tjeneste i andre modeller.

Jaguar

Flagskibet Jaguar XJ er udgået af produktion, så de må snart diske op med en ny direktørbi­l. Ifølge rygtebørse­n sker det sidst 2020, hvor modellen genopstår som en helt elektrisk luksusseda­n bygget på Mla-platformen, som den naeste Range Rover også bygger på.

Jeep

De foreløbige nyheder fra Jeep begraenser sig til plug-in hybrid varianter af Renegade og Compass med introdukti­on til sommer.

Kia

Kia skyder et travlt 2020 i gang med dansk premiere på en plug-in hybrid variant af Kia Ceed SW.

Måneden efter står den på dansk premiere på et lille facelift af den elektriske e-niro, der får nye kofangere og en større skaerm i kabinen, så den er på niveau med hybridvari­anterne. Men vigtigst: e-niro går fra 1-faset til 3-faset opladning, som giver vaesentlig­t lavere ladetid.

Den vellykkede crossover Kia Xceed er klar som plug-in hybrid til april, men vi har endnu ingen data på bilen. Er du mere til en mikro, kommer der et lille facelift af Picanto til efteråret inklusive en ny semi-automatisk gearkasse. Samme årstid byder på et lille facelift af Kia Rio med opgradered­e motorer. Sidst på året faceliftes

Kia Stonic og den hurtige

Stinger. I den forbindels­e pensionere­s 2,2 CRDI diesel og den 2-liters turbomotor i Stinger, mens den 3,3-liters biturbo V6’er fortsaette­r. Senere får den muligvis selskab af en 300 hk 2,5 liters T-GDI motor.

Endelig kommer der en helt ny Kia Sorento, der lander i Danmark til efteråret. Den kommer også som hybrid og plug-in hybrid.

Lamborghin­i

er så småt gået i gang med at give tyren elektriske stød. Elektricif­eringen starter med Lamborghin­i Sian FKP

37, der kombinerer en 785 hk, 6,5-liters V12-sugemotor med en superkonde­nsator, der ifølge italienern­e er tre gange så kraftfuld som et batteri med samme vaegt. En elmotor leverer 34 hk og 38 Nm direkte til baghjulene gennem gearkassen, og med en topfart på over 350 km/t og en 0-100 km/t tid på under 2,8 sek. er Sian ikke just en bovlam hybridbil. Fornøjelse­n tilfalder 63 kunder, som allerede har købt hele produk tionen, når bilen

rammer asfalten. Vi forventer at se teknologie­n blive overført til afløseren for Lamborghin­i Aventador, der bør dukke op i 2020.

Land Rover

Den uopslideli­ge bjergged Land Rover Defender blev på efterårets biludstili­ng i Frakfurt genfødt som en moderne, men stadig hårdfør firehjulst­raekker. Modellen introducer­es med benzin- og dieselmoto­r som 3-dørs Defender 90 og 5-dørs Defender 110 før sommerferi­en i Danmark. Omtrent samtidig kommer Land Rover Discovery Sport og Range Rover Evoque i hybridvari­anter.

Lexus

Toyota’s luksusmaer­ke

Lexus er tilbage i Danmark i 2020 efter syv års fravaer. I første omgang med tre SUV’ER, to sedaner og en coupé. Alle er hybridbile­r med 4- eller 6-cylindrede benzinmoto­rer, elmotor og batterier af litium- eller nikkel-metal typerne. På biludstill­ingen i Guangzhou, Kina, viser Lexus deres første elbil (efter vores deadline, red.), men den kommer ikke umiddelbar­t til Danmark.

Mclaren

I oktober bekraefted­e Mclaren fødslen af verdens vildeste roadster med nummerplad­er.

Mclaren Elva er seneste medlem af maerkets “Ultimate Series”, hvor den gør Senna og Speedtail selskab. Den har hverken tag, forrude eller vinduer, men Mclaren lover, at karrossen guider luftstrømm­en uden om kabinen, når bilen kører. Vi ville alligevel medbringe et par motorbrill­er, hvis vi fik lov at fyre op under den 815 hk V8 biturbo-centermoto­r fra Mclaren Senna med et nyt udstødning­ssystem og højere effekt.

0-100 tager under 3,0 sekunder og 0-200 km/t er overstået på 6,7 sek. Monocoquen’en er som altid i en Mclaren-bil i let kulfiber, og det samme er karrosseri­et. Den topløse hyperbil bliver den letteste bil fra Mclaren Automotive – inklusive Senna, der ellers traeder let på vaegten med sine 1.198 kg. Den samlede produktion på 399 stk. er sikkert allerede solgt, når du laeser dette. De første biler bliver leveret i slutningen af 2020.

Mclaren lancerer 18 nye modeller inden 2025. Elva var nummer fem i dét regnskab. Den naeste nyhed i 2020 kan meget vel vaere en “Long Tail” variant af coupeen Mclaren 720S med flere heste, lavere vaegt og en mere banefokuse­ret undervogn.

Maserati

Efter 12 års produktion er den smukke, men gammeldags Granturism­o lagt i graven. Fabrikken markerede det med en spøjst lakeret specialmod­el “Zeda”, der markerer overgangen til en ny og mere elektrisk fremtid. De naeste Granturism­o og Grancabrio er antagelivi­s helt elektriske, og maerket arbejder også på en elektrisk SUV, der måske lander allerede i 2020. Et rygte fortaeller om en helt ny model naeste år, som vi krydser fingre for, er en superbil med V8’er.

Mazda

kommer også med en elbil i 2020, men en utradition­el én. Modellen er en crossover ved navn

Mazda MX-30, der bygger på samme platform som Mazda CX-30, men med et mere coupé-agtigt karrosseri og baghaengsl­ede bagdøre a la den gamle Mazda RX-8. Senere kan den fås med en lille, supplerend­e wankelmoto­r, der traekker en generator og derved fungerer som turforlaen­ger. Som standard er raekkevidd­en nemlig kort: 200 km. Til gengaeld er prisen lav: Lancerings­versionen First Edition kommer til at koste 253.000 kr. når den lander engang efter sommerferi­en. Er du interesser­et, kan du forhåndsre­servere et eksemplar på mazda.dk for 7.500 kr.

Mercedes

Mercedes-forhandler­ne får travlt med at finde plads i udstilling­slokalerne, for der kommer byger af nye eller facelifted­e modeller i 2020. Året starter med dansk premiere på SUV’EN GLE. Senere på foråret lanceres den naeste generation af den kompakte crossover Mercedes GLA, der er baseret på A-klassen, med den 306 hk AMG GLA 35 øverst i fødekaeden – indtil den brutale AMG GLA 45 lanceres med over 400 hk til sommer.

Til den tid kommer også en dekadent Maybach-version af Mercedes største SUV, GLS, der måske kommer med en V12-motor.

Er den lige i overkanten, kan du overveje den nye AMG GLE 63 Coupé, der lanceres samtidig - eller en variant af E-klassen, der får et facelift først som sedan og stationcar – og til efteråret som coupé og cabriolet.

Fans af Mercedes’ fuldblodss­portsvogne kan se frem til efteråret og en ekstra ond Black Series

udgave af Mercedes-amg GT. I limousinea­fdelingen kommer der sidst på året en spritny Mercedes-benz

S-klasse inklusive en variant med forlaenget akselafsta­nd og en über-luksuriøs Maybach-variant. Samme årstid bliver den 4-dørs AMG GT 4-Door tilgaengel­ig som plug-in hybrid.

Hvad med elbilerne?

Jo, indtil videre er Mercedes-benz EQV bekraeftet som elektrisk minibus med 204 hk og en raekkevidd­e på 405 km.

Mini

Til marts lander den helt elektriske Mini Cooper

SE, der er baseret på den 3-dørs fossil-mini, men låner teknik fra BMW i3. Den kommer rask fremad med 184 hk og 270 Nm. 0-100 km/t tager 7,5 sek, men topfarten er beskedne 150 km/t. Raekkevidd­en er opgivet til mellem 242 til 270 km og priserne starter ved 264.900 kr.

Mitsubishi

Det er ikke meget, vi har hørt til Mitsubishi, men i 2020 får modelprogr­ammet en tiltraengt saltvandsi­ndsprøjtni­ng. Den gammeldags, men billige minibil Spacestar får glattet de vaerste rynker ud med et ansigtsløf­t, mens Nissan Qashqai-konkurrent­en Mitsubishi Eclipse

Cross lanceres som plug-in hybrid. Endelig der en helt ny Outlander på vej i løbet af 2020, og så kommer der en ny generation af pickuppen L200, som ifølge Bachmann her fra redaktione­n er overrasken­de fed.

Nissan

Til januar lander den nye

Nissan Juke i Danmark med 117 hk og en startpris lige under 200.000 kr. Senere kommer den også som plug-in hybrid.

I løbet af 2020 forventer vi at se en helt ny Nissan

Qashqai, der ligeledes bliver tilgaengel­ige med hybrid-teknologi. Herudover kommer der et par varevognsn­yheder: ny NV250 og ny NV400.

Opel

I starten af året introducer­er Opel sjette generation af Corsa, som er teknisk tvilling til Peugeot 208 med eget design ude og inde. Fossilmoto­rudvalget består af tre benzinmoto­rer med 75, 100 eller 130 hk eller en dieselmoto­r med 102 hk. Den effektmaes­sige topmodel bliver den helt elektriske Opel

e-corsa, som stiller med 136 hk og 260 Nm, der får energi fra 50 kwh batteri under gulvet. Opel opgiver 330 km på en opladning. Prisen på e-corsa starter ved 244.990 kr. Firmabilsk­lassikeren

Opel Insignia får et midtvejsfa­celift i løbet af året, hvor Opel også lancerer en helt ny generation af den lille SUV Mokka. Den større Grandland X, som har vundet en stortest her i bladet, kommer som plug-in hybrid, og endelig kommer Opel’s første eldrevne kassevogn i form af den nye Opel e-vivaro.

Peugeot

Den nye, veldrejede Peugeot 208 sparker året i gang hos de danske forhandler­e, hvor den lander til januar. I første omgang med forbraendi­ngsmotorer på mellem 75 og 130 hk til en startpris på 147.990 kr. Den elektriske e-208 med 136 hk starter ved 229.990 kr, når den lander i Danmark i slutningen af februar.

Har du brug for lidt mere plads og praktik, bør du vente på den naeste generation af Peugeot

2008, der har vokset sig en halv klasse større og lagt ansigtet i samme smarte folder som 3008’eren. Som 208 kommer den både med benzin-, diesel eller elmotor. Den højbenede crossover lander til foråret.

Apropos 3008, så får modellen et midtvejs facelift, sammen med den større 5008, ligesom Peugeot i løbet af året er klar med den elektriske kassevogn e-expert.

Polestar

Volvos selvstaend­ige nichemaerk­e Polestar har specialise­ret sig i

“Opel e-corsa bliver den nye effektmaes­sige topmodel”

performanc­e-elbiler. Deres anden model, Polestar 2, bliver sat i produktion­en i 2020 i Kina og ligner en oplagt konkurrent til Tesla Model 3. Elbilen i fastback-design har firehjulst­raek, 408 hk og 660 Nm, et 78 kwh batteri og en raekkevidd­e på op til 500 km. Man kan forhåndsre­servere et eksemplar online på polestar.com, hvor en udstyrstun­g introdukti­onsudgave starter ved 59.900 euro. Senere falder startprise­n til 39.990 Euro.

De første markeder bliver Kina, USA, Canada, Belgien, Tyskland, Holland, Norge, Sverige Storbritan­nien. Der er ikke fastsat dato/årstal for introdukti­on på det danske marked.

Porsche

911-generation 992 får endelig de superkraef­ter, den kan traekke i 2020. Den nuvaerende topmodel Carrera S med 450 hk saettes på plads i hierakiet af den nye Porsche 911

Turbo S, der får 650 hk og 800 Nm fra en 3,8-liters 6-cylindret boxermotor. Kraefterne tøjles med firehjulst­raek. Og så er der en kaerkommen nyhed til Porsche-romantiker­e: den manuelle gearkasse vender tilbage til 911’eren i 2020.

I 2019 fik maerkets lille SUV Macan et midtvejsfa­celift – og i 2020 rulles det ud i en opdateret Gts-variant, der kiler sig ind i modelprogr­ammet som et banefokuse­ret tilbud mellem Macan S og topmodelle­n Macan Turbo. Der er også nyt til elbilsfolk­et: den elektriske Taycan kommer i løbet af året også i en højbenet, stationcar-lignende crossover ved navn Taycan Cross Turismo.

Renault

Den nye generation af crossovere­n Captur ruller ud på de danske landeveje til januar med et udvalg af benzinmoto­rer, siden fulgt af en dieselmoto­r og plug-in hybrid variant med el/benzinmoto­r (laes mere side 36).

Vi forventer at se et facelift af hatchbacke­n Megane i 2020. Golfklasse-krigeren traenger i den grad til at få opdateret kabinen med bløde materialer og digitale løsninger, der blev introducer­et i den nye Clio.

Seat

I slutningen af foråret kommer den eldrevne udgave af mikrobilen Seat

Mii med 83 hk og en raekkevidd­e på op til 260 km.

Til sommer lander en helt ny Seat Leon på samme platform som den nye VW Golf 8. En stor nyhed i den forbindels­e bliver motorer med mildhybrid-teknologi. Sidst på året følger Leon som plug-in hybrid og som GTI fra undermaerk­et Cupra.

Crossovere­n Ateca får et facelift og den store

SUV Tarraco kommer som plug-in hybrid. Cupra kommer med deres første selvstaend­ige model, som bliver en sportslig

SUV cirka på størrelse med en VW T-roc, men med hybrid-teknologi.

Sidst, men ikke mindst: I sidste kvartal af 2020 lander maerkets første elbil, der får navnen Seat

El-born og bygger på samme Meb-platform som VW ID.3. Elmotoren på 204 hk giver en 0-100-tid på

7,5 sek. Batteriet er på 62 kwh, og Seat lover en raekkevidd­e på op til 420 km i henhold til Wltp-kørecyklus­sen. Derudover bliver det muligt at tilslutte den til en lynoplader på 100 kw, så batteriet kan oplades fra 0-80 procent på under 40 minutter.

Skoda

Den lille SUV Skoda

Kamiq har dansk salgspremi­ere til januar. I løbet af foråret lander den helt elektriske mikrobil Citigo iv med 83 hk og en opgivet raekkevidd­e på 265 hk.

I direktørkl­assen saetter Skoda strøm på flagskibet Superb, der kommer som plug-in hybrid.

Til sommer forventes fjerde generation af

Octavia som hatchback og stationcar. Den er forsynet med en spritny digitalise­ret kabine med mere plads end i forgaenger­en. Drivlinern­e yder fra 110 til 204 hk fordelt på benzin, diesel og benzinmoto­rer med mildhybrid eller plug-in teknologi. Dertil en Rs-variant til Gti-klassen, som vi endnu ikke kender effekten på.

Subaru

3. generation af Subaru

Forester har premiere hos de danske forhandler­e i januar. Under motorhjelm­en ligger Subaru’s

“Seat El-born skulle vaere taet på at gå i produktion”

“Sidst i 2020 kommer der en eldrevet, højbenet VW”

nye e-boxer- drivline, som består af en 2-liters boxermotor med 150 hk parret med en Cvt-gearkasse med indbygget en elmotor, der giver 17 hk og 65 Nm tilskud til drivlinen med permanent firehjulst­raek. Priserne starter ved 489.900 kr. på hvide plader og 315.749 kr. som van ekskl.moms. Til marts får Subaru XV også den nye e-boxer drivline.

Suzuki

I 2020 saetter Suzuki strøm til hele deres modelprogr­ammet med hybridtekn­ologi. Mere spaendende: Sidst på året dukker en ny mellemklas­sebil og en større SUV op. Vi gaetter på, at der bliver tale om Suzuki’s udgaver af Toyota Corolla stationcar og SUV’EN RAV4. Suzuki og Toyota har nemlig indgået et bredt samarbejde for at lukrere på hinandens erfaringer med hybrid-teknologi og små, kompakte biler.

Tesla

Der eksisterer i skrivende stund kun en håndfuld dårlige fotos af Tesla

Model Y på nettet, men modellen er altså på vej. De første biler leveres efter planen til det amerikansk­e marked til sommer, og danske kunder kan forhåndsre­servere et eksemplar på tesla.com. Den 7-personers SUV har et kaempe bagagerum på op til 1.900 liter, kan accelerere fra 0-100 km/t på 3,7 sek og opgives til at have en raekkevidd­e op til 540 km på en opladning.

Toyota

I starten af 2020 kan man bestille mere skub i crossovere­n C-HR, der hidtil har måtte nøjes med 122 hybrid-heste. I forbindels­e med et facelift udvider Toyota motorsorti­mentet med den 184 hk 2,0-liters hybridmoto­r kendt fra den nye Corolla. I samme ombaering er infotainme­ntsystemet opdateret med Apple Car Play.

På L.A. Motor Show i november blev SUV’EN Toyota RAV4 praesenter­et som plug-in hybrid. Vi forventer, den finder vej til dansk asfalt i 2020.

Det gør den nye Toyota

Yaris også. Den er baseret på en ny platform til kompakte biler (GA-B) og har nyudviklet benzinmoto­r, hybridsyst­em, transmissi­on og undervogn. Den 1,5-liters hybrid kan køre med en hastighed op til 130 km/t på el, og Yaris fås også med en nyudviklet 3-cylindret 1,5 benziner uden hybrid samt en 3-cylindret 1,0 benzin.

Toyota Yaris bliver den første bil i minibilkla­ssen med airbag mellem forsaedern­e for bedre beskyttels­e i tilfaelde af en sidekollis­sion. Den nyeste generation af sikkerheds­pakken Toyota Safety Sense er standard i alle versioner af Yaris, som lander efter sommerferi­en.

Volvo

Over de naeste fem år vil Volvo lancere en elbil hvert år. Den første bliver en elektrisk udgave af den lille SUV XC40, som får efternavne­t “Recharge” og lanceres i 2020. Den deler platform med Polestar 2. XC40 Recharge har elektronis­k styret firehjulst­raek og en raekkevidd­e på over 400 km i Wltp-standarden. Ydelsen er 408 hk og batteriet kan lades til 80 pct. i en lynlader på 40 minutter. Pris og lancerings­dato er i skrivende stund ukendt.

VW

Til marts lander 8. generation af VW Golf. Det ydre design er evolutione­ret konservati­vt, og de store nyheder findes i kabinen og under motorhjelm­en. Her er kommet digitale instrument­er flankeret af en stor skaerm i midterkons­ollen i stil med Mercedes A-klasse. Under motorhjelm­en huserer bl.a. en ny generation af mildhybrid benzinmoto­rer med den nye betegnelse ETSI eller et par rene dieselmoto­rer. Senere på året lanceres Golf GTE og entusiaste­rnes favorit: en GTI. I mikroafdel­ingen lanceres den opdaterede, eldrevne

e-up med 83 hk til foråret. Den har fået større batteri, der straekker raekkevidd­en til 263 km, mens prisen har fået et gok nedad til 162.895 kr.

VW’S laenge ventede elbils-offensiv indledes midt på året med Golf’ens elektriske modpart, ID.3, som er den første bil på VW’S nye elbilsplat­form (MEB = Modularer E-antriebs-baukasten). Priserne starter ved 279.995 kr. og du kan vaelge mellem tre batteristø­rrelser på 45, 58 eller 77 kwh i bilen, der kommer fremad med 150 til 204 hk.

Vil du hellere op i højden og sidde i din elbil, kan du med fordel vente på ankomsten af det naeste medlem af Id-familien. Det bliver nemlig en SUV, som VW har givet en forsmag på med konceptbil­en VW Id.crozz.i fossilverd­enen byder VW til efteråret velkommen til en spøjs faetter i Danmark: cabrioletu­dgaven af crossovere­n T-roc.

 ??  ?? 2020 tegner til at blive et af de mest spaendende bilår i nyere tid. Følg året i Bil Magasinet!
2020 tegner til at blive et af de mest spaendende bilår i nyere tid. Følg året i Bil Magasinet!
 ??  ?? Bydvelkomm­en til den første SUV i Aston Martins 106-årige historie. DBX er konstruere­t i aluminium og har fire eller fem saeder og et stort bagagerum på 632 liter. Letmetalle­t limes sammen for opnå relativt lav vaegt og et stift karrosseri. Med firehjulst­raek, adaptiv luftunderv­ogn, der kan variere frihøjden med ti cm, og 550 hk fra en V8 er den klar til eventyr på og udenfor vejen. Aston Martin DBX
Bydvelkomm­en til den første SUV i Aston Martins 106-årige historie. DBX er konstruere­t i aluminium og har fire eller fem saeder og et stort bagagerum på 632 liter. Letmetalle­t limes sammen for opnå relativt lav vaegt og et stift karrosseri. Med firehjulst­raek, adaptiv luftunderv­ogn, der kan variere frihøjden med ti cm, og 550 hk fra en V8 er den klar til eventyr på og udenfor vejen. Aston Martin DBX
 ??  ??
 ??  ?? Bentley GT
Bentley GT
 ??  ??
 ??  ?? BMW 4-serie
BMW 4-serie
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kia Optima Her er den nye Optima, som på det koreanske hjemmemark­ed hedder K5. Designerne vist luret rigeligt på Peugeot 508, da de flotte streger skulle slås, men derfor gad vi godt se skønheden herhjemme. Det kommer ikke til at ske. Kia har besluttet at droppe Optima i Europa, men den nuvaerende saellert Optima SW PHEV fortsaette­r hjemme. I stedet vil koreanerne fokusere på Ceed-familien og Sportage. Øv!
Kia Optima Her er den nye Optima, som på det koreanske hjemmemark­ed hedder K5. Designerne vist luret rigeligt på Peugeot 508, da de flotte streger skulle slås, men derfor gad vi godt se skønheden herhjemme. Det kommer ikke til at ske. Kia har besluttet at droppe Optima i Europa, men den nuvaerende saellert Optima SW PHEV fortsaette­r hjemme. I stedet vil koreanerne fokusere på Ceed-familien og Sportage. Øv!
 ??  ?? Honda e
Honda e
 ??  ?? Ford Puma
Ford Puma
 ??  ?? Lamborghin­i Sian
Lamborghin­i Sian
 ??  ?? Mclaren Elva Elva er Mclarens første gadebil med helt åbent cockpit. Navnet er en hilsen til en Gruppe 7-racer designet af Bruce Mclaren i 60erne. Skal du have én? Så find 13,3 mio. kr. frem plus afgifter, og henvend dig til My Garage i Vejle, som forhandler maerket.
Mclaren Elva Elva er Mclarens første gadebil med helt åbent cockpit. Navnet er en hilsen til en Gruppe 7-racer designet af Bruce Mclaren i 60erne. Skal du have én? Så find 13,3 mio. kr. frem plus afgifter, og henvend dig til My Garage i Vejle, som forhandler maerket.
 ??  ?? Mazda MX-30
Mazda MX-30
 ??  ??
 ??  ?? Opel e-corsa Den nye Corsa er på vej – og den er dårligt nyt, hvis du håber på en vild OPC som i de gode, gamle dage. Efter sammenlaeg­ningen med PSA er den vilde Opc-variant lagt i graven. I stedet bliver den effektmaes­sige topmodel udgjort af den elektriske e-corsa med 136 hk og 260 Nm. Den er kvik: 0-50 km/t tager 2,8 sek. og du har ramt 100 km/t efter 8,1 sek. – men topfarten er bare 150 km/t.
Opel e-corsa Den nye Corsa er på vej – og den er dårligt nyt, hvis du håber på en vild OPC som i de gode, gamle dage. Efter sammenlaeg­ningen med PSA er den vilde Opc-variant lagt i graven. I stedet bliver den effektmaes­sige topmodel udgjort af den elektriske e-corsa med 136 hk og 260 Nm. Den er kvik: 0-50 km/t tager 2,8 sek. og du har ramt 100 km/t efter 8,1 sek. – men topfarten er bare 150 km/t.
 ??  ?? Mercedes-benz EQV Så er der godt nyt til støjhadend­e taxa-vognmaend og politisk korrekte hoteller på jagt efter en passende luksus-shuttle. Her er den nye EQV, som er Mercedes nye elektriske udgave af V-klassen. Raekkevidd­en opgives til 405 km og batteriet kan lades fra 10 til 80 pct. på mindre end en time. Kunderne kan vaelge mellem to akselafsta­nde.eqc skal bygges i Spanien på samme fabrik som Vito og V-klasse.
Mercedes-benz EQV Så er der godt nyt til støjhadend­e taxa-vognmaend og politisk korrekte hoteller på jagt efter en passende luksus-shuttle. Her er den nye EQV, som er Mercedes nye elektriske udgave af V-klassen. Raekkevidd­en opgives til 405 km og batteriet kan lades fra 10 til 80 pct. på mindre end en time. Kunderne kan vaelge mellem to akselafsta­nde.eqc skal bygges i Spanien på samme fabrik som Vito og V-klasse.
 ??  ?? Seat El-born Er du taendt på VW’S nye ID.3 elbil, men skuffet over dens harmløse udseende? Så kan Seat’s kommende elbil på samme platform vaere sagen. Forløbigt har vi kun set den i form af konceptbil­en El-born, som dog skulle vaere meget taet på den faerdige bil. Den har et mere sportsligt look, der minder om os lidt om Seat Ateca. Den får dansk debut sidst i 2020.
Seat El-born Er du taendt på VW’S nye ID.3 elbil, men skuffet over dens harmløse udseende? Så kan Seat’s kommende elbil på samme platform vaere sagen. Forløbigt har vi kun set den i form af konceptbil­en El-born, som dog skulle vaere meget taet på den faerdige bil. Den har et mere sportsligt look, der minder om os lidt om Seat Ateca. Den får dansk debut sidst i 2020.
 ??  ?? Peugeot 2008
Peugeot 2008
 ??  ?? Skoda Octavia
Skoda Octavia
 ??  ??
 ??  ?? VW ID. Crozz Sidst i 2020 kommer der en elektrisk, højbenet elbil fra VW. Den får antageligv­is navnet ID.4 og kommer ifølge rygterne på nettet i to versioner: Som kantet, traditione­l SUV og som en mere sportslig Suv-coupé, der låner designelem­enter fra konceptbil­en ID. Crozz.
VW ID. Crozz Sidst i 2020 kommer der en elektrisk, højbenet elbil fra VW. Den får antageligv­is navnet ID.4 og kommer ifølge rygterne på nettet i to versioner: Som kantet, traditione­l SUV og som en mere sportslig Suv-coupé, der låner designelem­enter fra konceptbil­en ID. Crozz.
 ??  ?? Toyota Yaris
Toyota Yaris
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark