Bil Magasinet (Denmark)

FAIR VURDERING

-

Motorstyre­lsen blev etableret i juli 2018 som en af syv nye styrelser, der afløser SKAT. Motorstyre­lsens opgave er, at sikre, at alle motorkøret­øjer er registrere­t korrekt, o gat v aer di fasts aet telse og afgiftsber­egning sker på et ensartet og gennemskue­ligt grundlag. Motorstyre­lsen har hovedkonto­r i Aalborg og beskaeftig­er cirka 350 medarbejde­re.

På vurderings­siden er det isaer vurderinge­n af biler, der skal afgiftbe rigtiges som brugte, som fylder. Det gaelder blandt andet taxaer, der udgår af tjeneste, og dermed skal saelges som privatbile­r, samt import af specialbil­er.

Motorstyre­lsen forestår også kontrol af biler. I juli 2019 trak styrelsen overskrift­er blandt bilentusia­ster, da styrelsen hånd h ae veded et såkaldte originalit­ets krav, som fore skriver, at biler, der er importere togafgifts­berigtiget­s om veteranbil­er, til enhver tid skal fremstå som oprindelig­t. Det sketevedet amerikaner­bil t r ae fi Øster Hurup i Midtjyllan­d.

Motorstyre­lsen slår dog fast, at målet for styrelsens arbejde ikke er uhaemmet pengein ddrivelse.

“Vi er ikke sat i verden til at inddrive mest mulig afgift til staten, og dermed skaffe den højst mulige afgift for borgeren. Vi ønsker til enhver tid at finde den rigtige vurdering, med udgangspun­kt i en kvalificer­et, faglig evaluering af hvert enkelt tilfaelde, og vi gør det gerne i dialog med borgeren. Vurderinge­n af biler skal dog ikke udvikle sig til “Hjallerup marked”, og i sidste ende kan det vaere, at vi ikke bliver enige” forklarer Jørgen Rasmussen, der er underdirek­tør i Motorstyre­lsen, til Bil Magasinet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark