Bil Magasinet (Denmark)

Moderniser­et drivline drukner i gammel SUV

-

”Er speederen i bund?”. Steen Bachmann spørger undrende fra passagersa­edet, mens Jakob Dalby fra bagsaedet brokker sig over maengden af daekstøj i kabinen. Vi er tre mand på motorvejen på vej op ad en bakke til Årets Bil-kåringen på Jyllandsri­ngen i den store Nissan X-trail. Og den føles presset.

X-trail fås nu med en glimrende

160 hk benzinmoto­r og dobbeltkob­lingsgeark­asse som afløser for Nissan’s udskaeldte, trinløse Cvt-gearkasse. Drivlinen fungerer fint i Qashqai, som beskrevet i forrige nummer af bladet, men den er hårdt spaendt for i den 7-personers storebror, som vi kører i. Der sker ikke ret meget over 130 km/t.

Og nu, hvor vi er i gang med at brokke os, så ser grafikken på infotainme­ntsystemet ud som om, det er lånt fra en gammel Leaf fra 2010. Til en pris lige over 400.000 kr. er det svaert at brokke sig alt for meget over det, for du får altså laederbetr­ukne saeder, 19” alufaelge, varme i rattet, BOSE anlaeg med 8 højttalere og meget andet. Men problemet stikker dybere, end at den nye drivline føles lidt overbebyrd­et og gadgets i kabinen lidt bedagede. Den aldrende SUV kører gammeldags.

Testbilen har traek på forhjulene, som skal håndtere 400 hk – eller sådan føles det – for den laver oftere hjulspin ved igangsaetn­ing end en smedelaerl­ing med dugfrisk kørekort i en tunet GTI. Det er svaert at saette smidigt i gang til trods for, at motorens effekt ikke er overvaelde­nde. Oppe i fart går det bedre, for X-trail fjedrer som en magelig Suvbamse på motorvejen, men vakler stivbenet henover ujaevnhede­r ved lavere hastighed, hvor nyere konkurrent­er absorberer dem. Det gør det svaert at anbefale en Nissan X-trail helhjertet.

Dens største kvalitet er masser af udstyr og plads til en fair pris. Det eneste, du skal tilkøbe, er 3. saederaekk­e til 16.000 kr. (inklusive elglas panoramata­g) – hvis du har brug for den – og Propilot adaptiv fartpilot til 7.500 kr.

NISSAN X-TRAIL DIG-T 160 TEKNA DCT

Pris 400.580 kr. | Motor R4, 1.330 cm3, 16V, turbo Ydelse 160 hk ved 5.500 o/min, 270 Nm ved 1.800 o/min Topfart 200 km/t | 0-100km/t 11,5 sek. Eu-miks (WLTP) 12,3 km/l

 ??  ?? X-trail dypper gerne poterne i lidt smat, men til grovere underlag bør du opgradere den med firehjulst­raek.
X-trail dypper gerne poterne i lidt smat, men til grovere underlag bør du opgradere den med firehjulst­raek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark