Bil Magasinet (Denmark)

Frankfurt-vestsjaell­and i god fart

-

Turen hjem fra biludstill­ingen i Frankfurt er perfekt til en test af en ny bil. Man starter fra en snaever p-plads og skal manøvrere seks etager ned fra p-huset gennem en smal spiral, før man efter adskillige forvirrend­e vognbanesk­ift i myldretide­n nord for storbyen rammer Autobahn A5 med kurs nordpå. Så kommer Kassel-bakkerne med de lange, bølgende kurver og skift mellem 80 og 120 km/t og fri hastighed, før vejarbejde og Hamborg saetter en prop i trafikken.

Det tager normalt otte timer fra messehalle­rne til Storebaelt­sbroen, og en ny diesel-mercedes med adaptiv fartpilot, køassisten­t og automatgea­r (8-trins dobbeltkob­ling) lyder som en fin rejsemakke­r. Og det er testbilen heldigvis.

Vi har fat i Shooting Brake-udgaven af den nye CLA, som er coupé-udgaven af A-klasse (med andre ord en lidt finere og dyrere karrosse). Her med en 2-liters diesel af seneste miljøvenli­ge generation og den udmaerkede og kvikke dobbeltkob­lingsgeark­asse.

Bilen overrasker med en uventet kompetance inden for højfartscr­uising på Autobahn. Det siger sig selv, at 150 diesel-heste ikke gør den til en raket, men til gengaeld kan man saette den adaptive fartpilot på 160 km/t og koncentrer­e sig om at føre bilen. Den tilpasser selv hastighede­n til kurverne i Kassel-bakkerne, hvilket fungerer rigtig fint. Den tager gassen af i god tid før vejarbejde eller hvis man går fra 120 til 80 km/t ved Hannover, og den er vågen til at komme op i fart igen.

Med standardun­dervogn og den her motor er den naturlige marchhasti­ghed 160 km/t, men det klarer bilen så også fornemt uden at braendstof­forbruget stiger naevnevaer­digt. Som pendlerbil i den lille premiumkla­sse er 200 d Shooting Brake absolut godkendt.

MERCEDES-BENZ CLA 200 d SHOOTING BRAKE BUSINESS AUT. Pris 449.900 kr. | Motor R4, 1.950 cm3, 16V, turbodiese­l Ydelse 150 hk ved 3.400 o/min, 320 Nm ved 1.400 o/min Topfart 221 km/t | 0-100km/t 8,4 sek.

Eu-miks (WLTP) 19,6 km/l (test: 18,1 km/l)

 ??  ?? Shooting Brakedesig­net skjuler på elegant vis, at det i virkelighe­den bare er en Mercedes A-klasse.
Shooting Brakedesig­net skjuler på elegant vis, at det i virkelighe­den bare er en Mercedes A-klasse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark