Bil Magasinet (Denmark)

Eftermonte­ret Led-lys

Selv om Led-lys giver højere sikkerhed og har laengere holdbarhed, er det ulovligt at eftermonte­re det i Danmark.

-

Thomas Poulsen Jeg har prøvet at købe de dyre Phillips LED h7. Og jeg var skuffet. Jeg monterede dem på min Avensis fra 2006. Og de gav slet ikke det lysbillede, som de almindelig­e H7 giver.

Anders Pedersen Jeg har LED i min bil og det giver et bedre lys, der er mere behageligt lys at køre med. Har også haft lygteteste­r på min bil, og den har et fuldt normalt lysbillede.

Jan Brodersen Led-lygter blaender andre trafikante­r, isaer i regnvejr, så man ikke kan se cykler og andet. Flere gange må man bremse, for at vaere sikker på at kunne se. Jeg fatter ikke, det er lovligt.

Per Antoni Ja, saet endelig nogle paerer med en masse lumen i som i en stor BMW, Mercedes eller Audi med flere. De blaender, så vi modkørende ikke kan se en skid. En sund parabol, paerer og ikke mindst et ordentligt lysrelae, så er der lys på.

Niels Jensen Det eneste, folk glemmer her, er måske at få lyset justeret efter montering af Led-paerer. Lyskilden er jo placeret samme sted i parabolen som tråden i en almindelig h7-paere. Så de kloge hoveder, der påstår, det lyser ud over det hele, har vist aldrig set det i praksis.

 ??  ?? Led-lys har en levetid på op til 12 år og lyser vejbanen dobbelt så godt op som halogenpae­rer, men alligevel er det ulovligt at eftermonte­re.
Led-lys har en levetid på op til 12 år og lyser vejbanen dobbelt så godt op som halogenpae­rer, men alligevel er det ulovligt at eftermonte­re.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark