Bil Magasinet (Denmark)

FRA SAERLING TIL KARL SMART

Den første Nissan Juke lignede en vittighed med sine skøre frøøjne-lygter, men den skabte en klasse for kompakte crossovers i 2010. Naeste generation har vaeret til stylist, er vokset i størrelse og er blevet laekker, så nu skal den tages seriøst.

-

Nissan Juke kaprede engang forsiden på Bil Magasinet. Det skete, da japanerne var gået Pr-amok og havde skohornet motor og firehjulst­raek fra den ekstreme GT-R ned under motorhjelm­en på den højbenede excentrike­r med de udstående frøøjne. Også uden 600 hk var modellen god til at skabe overskrift­er og etablerede en helt nyt klasse for kompakte crossovers med karismatis­k design for ti år siden. Den blev en internatio­nal succes med 1,5 mio. eksemplare­r solgt på verdenspla­n. Her på redaktione­n fandt vi aldrig melodien i den gakkede Juke-boks, skønt den både kunne fås med firehjulst­raek og en småhidsig Nismo-variant med 214 heste. Den var ikke specielt velkørende, kabinen var lille, og udseendet var svaert at blive forelsket i. Men nu kommer afløseren, og den er nemmere at holde af.

Med hjulene solidt plantet på asfalten stryger testbilen forbi kameraet uden daekhvin eller andre tegn på overanstre­ngelse ved at blive pisket gennem et skarpt sving for kameraets skyld. Profilen er overordnet den samme, forlygtern­e sidder som runde lanterner højt oppe på kofangeren, men de udstående frøøjne er afløst af et par sammenkneb­ne, Robocop-agtige LED til kørelys, karrosseri­et bulder muskuløst ud de rigtige steder, og store 19” faelge fylder op i skaermkass­erne. Med andre ord ligner Juke nu sportslig og veloplagt crossover, der rammer tidens ånd lige i en vis legemsdel.

Anden generation af Juke er vokset på vitale steder som mellem akslerne til gavn for rummelighe­den på isaer bagsaedet og i bagagerumm­et. Som noget tiltraengt nyt kan ratstammen nu også justeres i laengderet­ningen, og du sidder uanset udstyrstri­n i fikse sportssaed­er med integreret nakkestøtt­e.

Kabinen er blevet polstret med bløde materialer på instrument­braet, dørsider og kardantunn­el, så det er slut med knirkelyde og følelsen af at vaere omgivet af billig plastik. Sammen med luftdyser, der er omringet af aedelt metal føles Juke som et lille luksusdyr, i hvert fald i testbilen der stiller med højeste udstyrstri­n N-design. Hele mekanikken bygger på samme platform som den nye Renault Clio og den større Captur, som

 ??  ?? Den nye Nissan
Juke får motion på en bugtet landevej udenfor Barcelona. Vi var inviteret til Spanien af Nissan Nordic Europe.
Den nye Nissan Juke får motion på en bugtet landevej udenfor Barcelona. Vi var inviteret til Spanien af Nissan Nordic Europe.
 ??  ?? VAELG DCT
Det manuelle gear er traegt og traels. Heldigvis kan Juke opgraderes med en god dobbeltkob­lingsgeark­asse for 18.000 kr.
VAELG DCT Det manuelle gear er traegt og traels. Heldigvis kan Juke opgraderes med en god dobbeltkob­lingsgeark­asse for 18.000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark