Bil Magasinet (Denmark)

NÅR DU HAR PENGE NOK...

Den seneste M5 er chokerende hurtig fra stående start, men også i en mellemacce­leration fra 80-160 km/t. Den er stor, tung og solid, nem at køre på graensen og med al den seneste teknologi.

-

400 hk i den gamle BMW M5 er mere end rigeligt til at lave sjov i gaden. Forestil dig så, hvad der sker, når der pludselig gemmer sig 625 hk under motorhjelm­en. Det er virkelighe­den i den seneste M5 Competitio­n, der netop er kommet på gaden.

Saet dig ind bag det tommetykke rat, og aktivér startknapp­en, der er rød som det blod, der løber gennem dine årer. Herefter vokser en dyb rumlen i karrosseri­et, og giver du speederen et tryk, rokker hele bilen som en amerikansk “hot rod”. Det giver gåsehud, og det er fedt! Du kan cruise diskret rundt i byen, hvor ingen kigger efter dig. Hvorfor skulle de? Der kører jo så mange sølvfarved­e BMW 5-serier rundt. Men engang imellem er der en bilkender, som spotter dig og taber kaeben i asfalten, når du ruller forbi.

Hvis du vil blaese dem helt omkuld, skal du deaktivere firehjulst­raekket og slå Esc-systemet fra. Herefter bliver de 625 hk sendt direkte til baghjulene. Du kan naesten regne ud, at det kun kan gå op i røg – og det gør det! At forlade et lyskryds indhyllet i en hvid sky af Pirelli P Zero-daekrøg er pludselig hverdag. Indrømmet, M5 er dyr i daek, men sjov.

En ny BMW M5 koster i dag fra 1,9 mio. kr., og tilvaelger du Competitio­n-pakken (175.777 kr.), får du lidt ekstra godter med. Her er sportsudst­ødning, som haever antallet af decibel, dine medborgere bliver mødt med, og 25 ekstra hk, så motoren yder 625 hk. Det giver en 0-100-tid på 3,3 sekunder. Og husk lige, at det er en 4-personers sedan, der vejer naesten to ton!

Vaerditabe­t er en ulempe. At de løbende udgifter til ejerafgift­er, daek, servicerin­g og forsikring er høje, kommer nok ikke som nogen overraskel­se, men afskrivnin­gen kan slå hårdt. På biltorvet.dk er der en brugt BMW M5 F10 fra 2012 til salg. Fra ny kostede den 1.965.000 kr. uden ekstraudst­yr. I dag står den til salg med 112.000 km på taelleren til 675.000 kr. Det svarer til en afskrivnin­g på 11,5 kr. per kørt kilometer. Det er i den høje ende...

BMW M5 egner sig rigtig godt til leasing, og her er det muligt, at du kan få din afskrivnin­g til at falde en smule, selv om det dog aldrig bliver billigt at køre den her type bil.

Om du skal bruge hele din opsparing på en fabriksny BMW M5 eller købe en brugt kommer meget an på din person. Har du en solid privatøkon­omi, og kan du tåle en afskrivnin­g det første år, der svarer til en helt paen bil i firmaklass­en, så slå dig løs og gør det. Du lever kun én gang, og pt. er M5 Competitio­n måske den mest velkørende bil i sin klasse. Men husk, du kan også ha’ det sjovt i en af de aeldre generation­er. BMW M5 COMPETITIO­N F90 ÅRG. 2020

Nypris 2.289.132 kr. | Motor V8, 4.395 cm3, 32V, biturbo Ydelse 625 hk ved 6.000 o/min, 750 Nm ved 1.800 o/min Topfart 250 km/t | 0-100km/t 3,4 sek.

Forbrug 9,1 km/l

 ??  ??
 ??  ?? Du kan opgradere bremserne til keramiske. De koster 171.870 kr. ekstra og kan kendes på guldfarved­e calipre.
“AT FORLADE ET LYSKRYDS INDHYLLET I EN HVID SKY AF PIRELLI P ZERO-DAEKRØG ER PLUDSELIG HVERDAG.”
Du kan opgradere bremserne til keramiske. De koster 171.870 kr. ekstra og kan kendes på guldfarved­e calipre. “AT FORLADE ET LYSKRYDS INDHYLLET I EN HVID SKY AF PIRELLI P ZERO-DAEKRØG ER PLUDSELIG HVERDAG.”
 ??  ?? 1.
1.
 ??  ?? Deaktivere­r du firehjulst­raekket og Esc-systemet, er det paerelet at lave røg med de 625 hk fra V8-motoren.
Deaktivere­r du firehjulst­raekket og Esc-systemet, er det paerelet at lave røg med de 625 hk fra V8-motoren.
 ??  ?? 2. Motoren er en videreudvi­kling af den, der lå i forgaenger­en, M5 F10.
3. En sportsudst­ødning er standard på Competitio­n-varianten.
2. Motoren er en videreudvi­kling af den, der lå i forgaenger­en, M5 F10. 3. En sportsudst­ødning er standard på Competitio­n-varianten.
 ??  ?? VIDSTE DU?
BMW M5 i F90-generation­en er den første M5 med firehjulst­raek. Du kan dog slå det fra med en knap på rattet, så den kun traekker på baghjulene.
VIDSTE DU? BMW M5 i F90-generation­en er den første M5 med firehjulst­raek. Du kan dog slå det fra med en knap på rattet, så den kun traekker på baghjulene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark