Bil Magasinet (Denmark)

DEN SVAERE AFGIFTSBER­EGNING

Har du forelsket dig i en sjaelden specialbil i udlandet, kan afgiftsber­igtigelsen vaere en udfordring. Her er din guide.

- [ Tekst Mikkel Thomsager Foto Bil Magasinet & Motorstyre­lsen ]

Danske afgifter på biler ligger i faste regneramme­r, når det gaelder nye biler. Vil du importere en brugt bil, bliver det straks mere indviklet – isaer hvis det gaelder en sjaelden bil.

Import af nyere brugte biler foregår ofte via det såkaldte selvanmeld­ersystem, hvor profession­elle, private importører selv fastsaette­r afgiften efter faste retningsli­njer under kontrol af Motorstyre­lsen.

I alle tilfaelde fastsaette­s afgiften med udgangspun­kt i en vurdering af, hvad den pågaeldend­e bil er vaerd på det danske marked på det tidspunkt, hvor du spørger på bilen. Altså hvad en tilsvarend­e model bliver eller ville blive handlet til på det danske brugtmarke­d.

For specialbil­er gaelder samme princip, men vurderinge­n er langt mere indviklet, fordi der bliver solgt få eller ingen klasiske specialbil­er på fuld afgift. Ikke desto mindre er det netop salgsprise­n (og ikke udbudspris­en), som danner grundlag for fastaettel­sen af, hvad afgiften skal vaere på en given specialbil, uanset om bilen registrere­s på fuld afgift eller som leasingbil.

1. juli 2018 blev Skat opdelt i syv styrelser, hvoraf én, Motorstyre­lsen, udelukkend­e tager sig af registreri­ng og afgiftsber­egning af alle køretøjer. Denne har hjemme i Aalborg og her har man nedsat en specialgru­ppe, der står for fastsaette­lse af afgiften på specialbil­er. Målet er, at opsamle viden og erfaring over tid, så afgiften på enhver bil altid bliver fastsat med udgangspun­kt i, hvad praecis denne bil kan handles til i Danmark på det aktuelle tidspunkt.

 ??  ?? Sjaeldne biler som Spectre er vanskelige at vaerdifast­saette, men det er påkraevet for, at afgiften på dem kan beregnes og betales.
Sjaeldne biler som Spectre er vanskelige at vaerdifast­saette, men det er påkraevet for, at afgiften på dem kan beregnes og betales.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark