Bil Magasinet (Denmark)

AUDI A6 ALLROAD

Allroad-udgaven af den nye A6 Avant er en af de blødeste Audi’er i nyere tid, men med luftaffjed­ring kan du få støddaempn­ingen, som du vil.

-

Nye Audi’er har fået en besynderli­g vane med at vaere traege, når man saetter i gang. Man kan muligvis vaenne sig til det, men nu har jeg oplevet det i to A6’ere med automatgea­r og en Q3 med dobbeltkob­lingsgear, og med begge typer af gearkasser er her en forsinkels­e, når man traeder på speederen, før bilen flytter sig. Jeg aner ikke hvorfor, men mistaenker Audi for at ville hjaelpe til en mere effektiv kørsel med en blød, lineaer igangsaetn­ing i stedet for en satan-og-helvede-start som i en gammel Peugeot 106 Rallye (undskyld sammenlign­ingen, Audi).

Det er ikke et problem i daglig kørsel, og så alligevel: Hvis man holder på en landevej og blinker til venstre, og der er et hul i trafikken, vil man jo gerne afsted over stepperne. Her skal den store grå testbil lige taenke sig om, inden den saetter sine to ton i bevaegelse – også hvis den står i Dynamic og også, hvis man traeder hårdt på speederen. Mystisk.

Og det er ikke, fordi den er undermotor­iseret. Den høje udgave af A6 Avant beregnet til let terraenkør­sel (det giver fornuft i Alperne og i det nordlige Skandinavi­en) fås med to varianter af Audi’s V6 Tdi-diesel på 3,0 liter med 231 eller 286 hk (55 TDI med 349 hk fås ikke i Danmark). Alle har et sundt moment (sejtraek), og antrittet på motorvejen, når først bilen har taenkt over tingene, fejler ikke noget.

Her er en fornem retningsst­abilitet uanset hastighed og sidevind, og integratio­nen af luftaffjed­ringen er formidabel­t udført. Den varierer højden på karrosseri­et ud fra bilens hastighed og den indstillin­g, der er valgt i systemet. Frihøjden er normalt 140 mm, men kan øges med 45 mm i terraen – over 120 km/t saenker den derimod bilen for lavere vindmodsta­nd. Luftaffjed­ring er standard på A6 Allroad.

Specificer­ingen af standardud­styret er lige som hos tilsvarend­e BMW’ER også mystisk. Elstole og elbagklap er standard, men den uundvaerli­ge adaptive fartpilot skal tilkøbes som en del af Tour pakken til 18.000 kr. Når man har tastet destinatio­nen ind på den øverste skaerm eller tegnet den med fingeren med store bogstaver på den nederste (så man har blikket på vejbanen – det fungerer overrasken­de idiotsikke­rt og stabilt), sørger Audi’en for selv at tilpasse hastighede­n til motorvejsa­fkørsler, sving og kryds. Det kører fejlfrit og er en fin hjaelp.

Hvad så med prisen – den plejer at vaere godt i vejret, når vi taler full size Audi med V6-diesel, firehjulst­raek og luftaffjed­ring. Tjo, 800.000 kr. er jo også en slags penge, og var det mig, ville jeg overveje en almindelig A6 Avant. Eller endnu bedre: Den eldrevne e-tron, der fås i samme prisniveau.

 ??  ?? Allroad-udgaven af den nye A6 genkendes på den let øgede frihøjde og de kraftige skaermforø­gere i plads.
Allroad-udgaven af den nye A6 genkendes på den let øgede frihøjde og de kraftige skaermforø­gere i plads.
 ??  ?? 1. Digitale instrument­er og to store skaerme er standard. Det spiller 100 pct.
1. Digitale instrument­er og to store skaerme er standard. Det spiller 100 pct.
 ??  ?? 2. Valconalae­der koster 46.712 kr., mens indlaeg i asketrae koster 16.725 kr.
2. Valconalae­der koster 46.712 kr., mens indlaeg i asketrae koster 16.725 kr.
 ??  ?? 3. Bagagerumm­et med elbagklap sluger nemt et paelebor. Metallak: 18.240 kr.
3. Bagagerumm­et med elbagklap sluger nemt et paelebor. Metallak: 18.240 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark