Bil Magasinet (Denmark)

BILSKAM?

Forhenvaer­ende pressechef for General Motors Erik Morsing skammer sig generelt ikke over ret meget – og slet ikke fly eller Formel 1. Men er der en lillebitte bilskam på vej? Nej, det er der ikke.

-

Bør man skammer sig over at køre bil? Ikke hvis du spørger denne måneds klummeskri­bent.

Forleden hørte jeg filosof bekende sig til klimaskamm­en. Han mente at vide, at “Jorden er ved at braende op”. Og det hører man jo i tide og utide, så i det lys kan jeg da godt forstå, at han virkede lidt nervøs over hele situatione­n. Filosoffen ville sågar ikke se Formel 1 laengere. Han havde fået Formel 1-skam. Jeg har hørt om kødskam og flyskam, men Formel 1-skam?

Jeg kunne såmaend godt finde andre grunde til ikke at ville se Formel 1 laengere – blandt andet at det blevet så kedeligt, at jeg stort set er faldet i søvn til alle de europaeisk­e løb, der tidsmaessi­gt passer med en eftermidda­gsmorfar på sofaen. Og når Mercedes ligger ét og to, så skal der ikke mere til end en blød pude, så sover jeg lige til champagnep­ropperne springer. Men skamme mig over at sove eller vaere vågen til Formel 1, det kunne jeg nu aldrig finde på.

Forleden overhørte jeg så en anden samtale om skammen, da jeg sad i S-toget. Ja, jeg må gå til bekendelse og indrømme, at jeg af og til tager S-toget. Jeg kunne selvfølgel­ig pudse glorien og helt uden at kunne blive modbevist påstå, at det er af hensyn til klimaet og på den måde score nogle point hos klimatosse­rne. Men det ville vaere løgn. Det er ganske enkelt af nød, da det nu koster over 3.000 kr. pr. måned at holde i et p-hus i København. Og når S-toget ellers kører uden signalfejl, tekniske nedbrud og uforklarli­ge aflysninge­r, så er det ret så effektivt, når man bor fem minutter fra en station.

Nå, men samtalen i S-toget om skammen fandt sted mellem to kvinder. Og det kunne jo såmaend have vaeret spaendende nok at lytte til, men den handlede i al uskyldighe­d om, at den enes datter ikke ville med til Paris, fordi de skulle flyve derned. Hun havde fået lidt flyskam. Men toget var ikke nogen løsning, for det ville tage for lang tid.

Tanken var vist, at hun kun skulle vaere dernede nogle få dage og så rejse hjem uden foraeldren­e. De var jo noget kede af, at hun slet ikke ville med, men løsningen viste sig at ligge lige for. Hun kunne jo bare blive dernede hele perioden. Så var den relative klimabelas­tning pr. feriedag som følge af flytranspo­rten jo ikke så stor. Og sådan gik det alligevel. Hun tog med til Paris. Det er det, jeg altid så godt har kunnet lide ved os danskere. Vi finder altid en vej ud af elendighed­en.

Flyskam, kødskam og Formel 1-skam. Hvad bliver mon det naeste? Man kan vel ikke forestille sig bilskam? Der er trods alt for mange danskere, for hvem bilen er uundvaerli­g, så det vil nok vaere lidt for komisk.

Men måske kan skammen gradueres til cylindersk­am.

Selv har jeg ikke kørt biler med mere end fire cylindre, siden jeg byttede min Vectra V6 for en Saab 9-3 2,0 Turbo. Og det lever jeg såmaend fint med. En dag køber jeg måske også en bil med en ledning i, men det bliver nu nok kun til en plug-in hybrid.

Den anden mulighed er selvfølgel­ig, at når nu alle andre skammer sig, så står der måske en billig Maserati i 2030, der kan samles op for en slik. Men uanset hvad, så kommer jeg ikke til at skamme mig over det.

 ??  ?? Tidligere Opel-mand Erik Morsing kunne allerede i 2012 polstre sig mod klimaskam i markedets første plug-in hybrid, en Opel Ampera.
Tidligere Opel-mand Erik Morsing kunne allerede i 2012 polstre sig mod klimaskam i markedets første plug-in hybrid, en Opel Ampera.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark