Bil Magasinet (Denmark)

BMW Z3

-

Jeg er selvsagt vild med udseendet på min BMW Z3 Coupé, men én ting har altid irriteret mig. Originalt står den lidt for højt. Da jeg i sommer var på alpetur, stod det også hurtigt klart, at undervogne­n gerne måtte vaere lidt lavere og strammere.

Jeg er generelt ikke typen, der synes, det klaeder en bil med alt for mange aendringer – for mig betyder originalit­et en hel del. Der er dog visse undtagelse­r, og nye fjedre hører herunder. Det er et forholdsvi­s lille indgreb, og jeg kan altid montere de gamle originale fjedre igen. Jeg har monteret et saet Eibach Pro-fjedre, der saenker bilen 30 mm for og bag.

Det har gjort en verden til forskel – i hvert fald hvad angår udseendet.

Jeg har desvaerre ikke kørt den endnu, da vi under “operatione­n” knaekkede en bolt til kraengning­sstabilisa­toren. Heldigvis ikke noget alvorligt, og så snart den er skiftet (og der ikke er salt på vejen), skal bilen afsted og have lavet en firehjulsu­dmåling for at sikre, at alt står korrekt. Jeg fik hjaelp af en ligesindet Z3 Coupé-ejer og det tog blot et par timer at få skiftet alle fire fjedre.

Lige nu har jeg ikke andre store planer med bilen. Den holder og putter sig i vores garage. Efter jeg har fået en 115-hestes Seat stationcar som hverdagsbi­l, kan I tro, jeg glaeder mig til at komme bag rattet af den lille grå raket igen. Men det bliver først til sommer, hvor turen forhåbentl­ig endnu engang går til alpelandet.

 ??  ?? 1. Af med de gamle, og på med de nye.
Det tog os en aften at få monteret de nye fjedre.
2. Fik hjaelp af Christian, der også ejer en Z3 Coupé.
3. Tre cm lyder måske ikke af meget, men det gør en stor forskel.
Her ses resultatet. 1.
1. Af med de gamle, og på med de nye. Det tog os en aften at få monteret de nye fjedre. 2. Fik hjaelp af Christian, der også ejer en Z3 Coupé. 3. Tre cm lyder måske ikke af meget, men det gør en stor forskel. Her ses resultatet. 1.
 ??  ?? 2.
2.
 ??  ?? 3.
3.
 ??  ??
 ??  ?? Her ses forskellen på standardfj­edrene til højre og de nye Eibach Pro-fjedre til venstre.
Her ses forskellen på standardfj­edrene til højre og de nye Eibach Pro-fjedre til venstre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark