Bil Magasinet (Denmark)

KIA NIRO

-

Kia Niro som plug-in hybrid har benzinog elmotor, og et lithiumbat­teri, der kan lades hjemmefra. Siddeposit­ionen er ikke ret meget højere end i en almindelig bil, for det handler om noget helt andet, nemlig totaløkono­mi. Her har Niro en opsigtvaek­kende bundlinje.

Testbilen er den netop facelifted­e udgave til 300.000 kr. i anskaffels­espris, og den har så lave driftsomko­stninger, at de traekker de månedlige omkostning­er ned på niveau med billigere biler. Der følger en hjemmelade­r fra Clever inklusive montering ved din adresse med, og Niro kan køre 30-40 km på el i normal kørsel. Har du 20 km på job, kan du bruge den som elbil. Det koster 299 kr. om måneden via et abonnement hos Clever, og dermed får du fordelen fra elbilen – lydløs og kvik accelerati­on – uden raekkevidd­eangst eller behov for at gaeste en tankstatio­n.

Når der ikke er mere energi på batteriet, eller bilen finder det optimalt at lade benzinmoto­ren hjaelpe til, starter den 1,6-liters benziner automatisk.

Kører man i hybrid- i stedet for elektrisk køreprogra­m, finder bilen selv ud af at bruge den elektriske energi optimalt. I byen kører den som elbil op til typisk 50 km/t, mens den sparer sin el på motorvejen. Jeg kørte 23,9 km/l i snit over 890 km primaert på motorvej.

Det er ikke muligt konsekvent at køre som elbil eller gemme energien til senere brug som i dyrere opladnings­hybrider, men Kia’s system fungerer. Man laerer at køre forudseend­e og defensivt, hvor man løfter speederen i stedet for at bremse for at opsamle og genbruge mest muligt energi.

Det lyder måske kedeligt, men man kommer lige så hurtigt frem i trafikken som i en almindelig bil – bare til en lavere pris. På bilmagasin­et.dk/niro kan du laese en omfattende test af bilen.

 ??  ?? Udefra ligner Niro sig selv. Den er en blanding af en stationcar og en høj bil med rimelig plads, ok pris og god komfort.
Udefra ligner Niro sig selv. Den er en blanding af en stationcar og en høj bil med rimelig plads, ok pris og god komfort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark