Bil Magasinet (Denmark)

5 TING DU SKAL VIDE OM

Tesla Cybertruck

- [ Tekst Søren Juul Foto Tesla ]

Den ligner et miks af et stealth-fly og en vippeconta­iner, og dens brudsikre panserrude­r gik i stykker, da Elon Musk praesented­e sin elektriske pickup for pressen. Her er, hvad vi ellers ved om Cybertruck, der vitterlig er på vej.

1

KAN DEN KØRE?

Ja! Det ligner en vild konceptbil, men Tesla-bossen Elon Musk er altså spottet bag rattet af en Tesla Cybertruck på motorvej 405 i Los Angeles. Der florerer også diverse klip på de sociale medier af bilen på vejen, hvor den fylder som en mellemstor lastbil

2

FÅS I TRE VERSIONER

Cybertruck Tri Motor AWD har tre motorer, firehjulst­raek og en raekkevidd­e på 800 km. Dual Motor AWD har to motorer til opgaven og 480 km raekkevidd­e. Senere får de selskab af Single Motor AWD med baghjulstr­aek, én elmotor og 400 km raekkevidd­e.

3

SPORTSVOGN­SACCELERAT­ION!

Den tri-motorisere­de Cybertruck rammer 100 km/t på omkring tre sek., mens du skal bruge cirka 4,5 sek. i dén med to motorer og 6,5 sek. med én motor. Topfarten er ukendt, men naeppe høj i betragtnin­g af bilens gigantiske dimensione­r.

4

DEN KAN TAGE FAT

Det overdaekke­de lad rummer 2.831 liter og vognen laster 1.600 kg efter amerikansk­e normer. Ifølge Tesla traekker Cybertruck over seks ton i den kraftigste udgave. En justerbar undervogn, der kan nivelleres 10 cm, og indkørsels­og udkørselsv­inkler på henholdsvi­s 35 og 28 grader for/bag, vidner om, at den også kan begå sig i kraevende terraen.

5

DU KAN BESTILLE ÉN NU

De to kraftigste varianter forventes at gå i produktion i slutningen af 2021, mens den billigere baghjulstr­ukne Cybertruck udskydes til 2022. Du kan allerede nu – som 250.000 andre, ifølge Elon Musk – forhåndsre­servere et eksemplar for 1.000 refundérba­re kroner på Tesla.com. Priserne på de tre varianter er sat til 69.900, 49.000 eller 39.900 $ i USA. De danske priser er stadig ukendte.

 ??  ?? Karrosseri­et er i rustfrit, haerdet stål og ruderne “Tesla panserglas” (som det dog lykkedes chefdesign­eren at knuse ved praesentat­ionen).
Karrosseri­et er i rustfrit, haerdet stål og ruderne “Tesla panserglas” (som det dog lykkedes chefdesign­eren at knuse ved praesentat­ionen).
 ??  ?? Lige linjer og skarpe kanter virker som et skidt udgangspun­kt for fodgaenger­sikkerhed, så vi gaetter på, at den endelige bil bliver lidt mere afrundet.
Lige linjer og skarpe kanter virker som et skidt udgangspun­kt for fodgaenger­sikkerhed, så vi gaetter på, at den endelige bil bliver lidt mere afrundet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark