Bil Magasinet (Denmark)

SUPERB FÅR STRØM

Plug-in varianten af Superb kører op til 55 km på el og kommer til Danmark både som hatchback og stationcar.

-

VW Passat har kørt som plugin hybrid siden foråret 2016, og i forbindels­e med facelifts af Passat og Superb får Skoda nu også glaede af teknologie­n. Den har en lille 1,4liters turbobenzi­nmotor med 156 hk koblet sammen med en 116 hk elmotor, hvilket giver en samlet ydelse på 218 hk. En Dsgdobbelt­koblingsge­arkasse med seks trin sørger for at sende den samlede effekt til forhjulene.

Batteriet, der sender el til elmotoren, er placeret ved bagakslen, og dets 13 kwh giver mulighed for at køre op mod 55 km udelukkend­e på el. Det er nok til, at mange kan køre til og fra arbejde uden at starte benzinmoto­ren – også selv om der er fri bane på motorvejen.

Superb iv har en topfart på el på 130 km/t – med den hastighed når vi dog langt fra 55 elektriske km. Det er her på motorvejen, at Superb overordnet set excellerer. Undervogne­n er behageligt afstemt til at sluge ujaevnhede­r, og med det store moment på 400 Nm er der altid kraefter i overskud. Lydniveaue­t er holdt på et minimum, og isaer motorstøje­n er effektivt holdt nede.

På landevejen holder de adaptive daempere fint den tunge Superb i ro, men bremsepeda­len kraever lidt tilvaennin­g. Vandringen er nemlig noget laengere, end vi er vant til, da nedbremsni­ngen både sker ved hjaelp af regenereri­ng af el til batteriet og konvention­elle skivebrems­er.

 ??  ?? Superb blev faceliftet i sommer, og nu følger plug-in hybriden. Bil Magasinet var inviteret til Amsterdam af Skoda.
Superb blev faceliftet i sommer, og nu følger plug-in hybriden. Bil Magasinet var inviteret til Amsterdam af Skoda.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark