Bil Magasinet (Denmark)

LAV COUPÉ-OPLEVELSE I HØJDEN

Mercedes er klar med en ny generation af GLE Coupé. Den har en ny hybriddriv­line, der giver det bedste fra begge verdener. Kombineret med en ny aktiv undervogn kan man naesten glemme, at denne coupé også er en SUV.

-

På vej op ad bjerget tager jeg mig selv i at angribe hårnålesvi­ngene, så jeg rammer apex praecis der, hvor der ville stå en anvisende kegle, hvis det var en racerbane. Bilen spiller med på min entusiasti­ske kørsel. Indstyring­en er aggressiv, små justeringe­r på rattet giver energisk reaktion, og bilens front bider sig ind, som havde den et tov i svingets center.

Der er mødested på toppen af bjerget, men lige inden vender jeg og tager en tur mere. Jeg kunne ikke lade vaere.

Det er ikke første gang, jeg snupper en ekstra tur på en bjergrute, bare fordi jeg kan. Forskellen denne gang er, at jeg ikke sidder bag rattet af en hidsig 2-personers, fuldblods coupé, men i en højbenet Mercedes GLE 350 med hybriddriv­line og aktiv undervogn.

Hybridsyst­emet er Mercedes’s seneste med en elraekkevi­dde på 100 km (WLTP) via en 130-hestes elmotor, der er indbygget i gearkassen. Den 4-cylindrede dieselmoto­r yder 194 hk.

Den aktive undervogn er den nye, hvor hver støddaempe­r har sin egen tovejs oliepumpe. Løsningen gør det muligt at nyde klassisk Suv-komfort samtidig med, at karrosseri­et holdes i ro – også når man søger apex på en bjergvej. Det er ret imponerend­e. En ny Mercedes-amg GLE 53 Coupé med 435 heste fra den nye raekkeseks­er får sin egen undervogn med en ny type aktive kraengning­sstabilisa­torer.

Den nye GLE Coupé er reelt en revision af Gle-modellen fra 2015. Der er dog sket en del. Coupé-udgaven har nu seks cm kortere akselafsta­nd end den almindelig­e SUV, men stadig to cm laengere mellem akslerne end den originale GLE Coupé fra 2015.

Det har givet bedre pladsforho­ld omkring bagaedet. Omkring forsaedern­e er Coupé identisk med den almindelig­e GLE. GLE Coupé 350 d fås også uden hybridtekn­ik.

 ??  ?? Den nye GLE Coupé ligner sig selv. Bil Magasinet var inviteret til praesentat­ionen i Østrig af Mercedes-benz.
Den nye GLE Coupé ligner sig selv. Bil Magasinet var inviteret til praesentat­ionen i Østrig af Mercedes-benz.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark