Bil Magasinet (Denmark)

Komplet oversigt – stadig på papir

Bil Revyen er udkommet i sin 62. årgang. Udgangspun­ktet er som den oprindelig­e bog, men alligevel er den bedre end nogensinde.

- [ Tekst Bil Magasinet Foto Mathias Brandt & A. Hansen ]

Bil Revyen er en bibel for bilinteres­serede. Også i 2020 er den et uundvaerli­gt opslagsvae­rk. Naesten alle informatio­n ligger i hånden på dig i forvejen, for de fleste data om biler er tilgaengel­ige på nettet via din mobil. Men Bil Revyen graver de sidste data frem, saetter dem i orden, og praesenter­er dem i let tilgaengel­ig og sågar underholde­nde form.

Sådan har det vaeret i mere end 60 år. Seneste udgave er således opregnet som årgang 62, men formatet af Bil Revyen, som vi kender i dag, blev lanceret første gang i 1959.

Det startede dog allerede i 1956 med “Den Store Danske Bil-revy” udgivet af forlaget Skrifola og redigeret af Palle Fogtdal og den mangeårige Berlingske Tidende-motorjourn­alist Niels Eric Boesgaard.

Palle Fogtdals forlag blev overtaget af den svenske bladgigant Bonnier i 1983, og Bil Revyen fulgte med. Bil Magasinet var ikke blind for årbogens succes. I 1998 udgav vi en konkurrent til årbogen. Vi kalder den “Årets Biler”, og selv om Bonnier i 2000 overtog forlaget bag Bil Magasinet, som dermed fik til opgave at producere Bil Revyen, så fortsatte Årets Biler. Den udkommer et halvt år forskudt af Bil Revyen i juni.

Skatteregl­er gjorde, at Bil Revyen i 1990 gik fra at vaere en forårs- til en efterårsud­givelse. Af samme årsag udkom der to årbøger det år. I den forbindels­e gennemgik årbogen den største revision i dens historie. Billedside­rne gik fra to til fire biler pr. side, og ikke mindst kom billederne for første gang i farver.

Bortset fra denne revision har der gennem årene vaeret få aendringer af Bil Revyen. En vaesentlig del af vaerdien i bogen er, at den tager sig nogenlunde ud som sidste år, så den fortsat er nem og bekvem at slå op i. Har man den ved hånden, er det simpelthen hurtigere at finde data på papiret end på nettet. Desuden passer den i samlingen hos mange entusiaste­r, og aeldre årgange af Bil Revyen er eftertragt­ede.

Seneste nummer er tilgaengel­ig i kiosker og på moreshop.dk nu.

 ??  ?? Over årene har Bil Revyen gennemgået det, man kan kalde en naensom revision. Årbogens succes skyldes en enestående grundighed.
Over årene har Bil Revyen gennemgået det, man kan kalde en naensom revision. Årbogens succes skyldes en enestående grundighed.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark