Bil Magasinet (Denmark)

Årets Bil i Danmark 2020 er et fint bilkøb

-

Det ekstraordi­naere melder sig, så snart du saetter dig ind i kabinen, hvor der hersker minimalism­e. Glastaget sørger for ovenlys, og atmosfaere­n er luftig. En anelse gold, vil kritikere indvende, men saerpraege­t er ikke til diskussion. Her er et rat og en stor skaerm, der modsvarer tidens skaermfiks­ering.

Brugervenl­ighed er et essentielt kriterium, da bilers funktioner kun har vaerdi, hvis de opleves naervaeren­de og relevante. Her overrasker Tesla Model 3, da 15”-skaermen er ganske let at gå til. Isaer navigation­en er forbilledl­ig, og den medregner endda ladestop på ruten, hvis det er nødvendigt.

Under kørsel viser skaermfiks­eringen dog sit grimme ansigt. Betjening af vinduesvis­kere, klimaanlae­g og saedevarme med videre foregår via skaermen, og selvom menuerne er intuitivt opbygget, så er det bare ikke hensigtsma­essigt at betjene en trykskaerm, mens man kører. Tesla’s insisteren på minimalism­e går altså ud over sikkerhede­n – til gengaeld vurderer Euro NCAP, at det er en af de mest sikre biler, de nogensinde har testet.

Overhaling­er eksekveres så gnidningsf­rit, at det har en forebyggen­de effekt i forhold til frustratio­ner: Et enkelt dap med foden, og jeg suser forbi traktoren i min vognbane. Sådan burde det altid vaere. Desuden har bilen en fin indstyring, der giver selvtillid og smil, når vejen bugter sig. Det er ellers ikke en selvfølge i elbilernes domaene.

Det er isaer på landevejen, at Model 3 viser sine styrker. Ved 80 km/t er hverken vind- eller daekstøj udtalt, og i kabinen er lydniveaue­t på et komfortabe­lt leje på grund af elmotorens stille gemyt. Herover er der vind- og daekstøj som i en almindelig bil. Raekkevidd­en på 400 reelle kilometer gør, at man ikke skaenker ladning en tanke, og hos Tesla fik vi 140 km på 15 minutter.

Den eneste nedtur er, at adaptiv fartpilot er ekstraudst­yr til 50.000 kr.

 ??  ?? Tesla’en vinder ingen skønhedsko­nkurrencer, men er så helstøbt en bil, at vi var med til at kåre den til Årets Bil 2020.
Tesla’en vinder ingen skønhedsko­nkurrencer, men er så helstøbt en bil, at vi var med til at kåre den til Årets Bil 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark