Bil Magasinet (Denmark)

Toyota’s ladbil klarer det godt

-

Trekløvere­t Toyota Proace, Peugeot Expert og Citroën Jumper blev kåret til Årets Varebil i Danmark i 2017. Til kåringen i Herning var der forskellig­e motorvaria­nter af de lukkede varebiler, men ingen med lad. Den har vi siden haft lejlighed til at teste ved at køre et tungt laes laerk på tvaers af Danmark. Hvordan klarer ladbilen det?

Motoren er en 2liters diesel med 120 hk og 6trins manuelt gear, og den overrasker positivt. Man skulle tro, at en last på et ton ville kunne maerkes på evnen til at sejtraekke, men det er ikke tilfaeldet på bakkerne omkring Vejle eller på den østjyske motorvej. Testbilen gik 15,4 km/l i snit over 200 km uden last og 15,1 km/l med et ton på ladet, og det imponerer.

Toyota Proace 2,0D Chassis Medium har et baenksaede til højre, så der er plads til tre personer på kortere ture. Udstyr omfatter varme i spejle og saeder, handskerum med køl, to 12Vstik, stofindtra­ek og trailerass­istent, mens ekstraudst­yr omfatter bagrude (2.160 kr.) og traelad med tilbehør (31.560 kr.). Det sidste er nødvendigt, for ellers får du kun bilen med nøgen chassisram­me. Der fås desvaerre ikke adaptiv fartpilot, hvilket er aergerligt.

Hvem kører ladbil af denne type? Det er typisk tømrere og anlaegsgar­tnere, og for dem er der godt nyt. Komforten uden last er godkendt takket vaere skruefjedr­e frem for bladfjedre, og med last er her en behagelig tyngde i bilens opførsel på motorvejen.

Fordelen ved at vaelge Toyota frem for et af søstermaer­kerne er tre i forhold til to års garanti (fem år ved erhvervsle­asing). Vi savner kun automatisk nødbremse og adaptiv fartpilot.

Proaceladb­ilen fås i opbygninge­r til diverse formål fra 201.900 kr. ekskl. moms.

 ??  ?? Ladudgaven af Årets Varebil i Danmark 2017 må laste op mod et ton, og gik over 15 km/l i snit med last i vores test.
Ladudgaven af Årets Varebil i Danmark 2017 må laste op mod et ton, og gik over 15 km/l i snit med last i vores test.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark