Bil Magasinet (Denmark)

FORTIDEN LURER

Den nye Peugeot 208 har noget af en arv at leve op til. Dens forgaenger­e har vaeret nogle af de mest populaere og velkørende i klassen. Vi tager den med på en tur tilbage til fortiden samtidig med, at den skal stå distancen mod nutidens største konkurrent

- Tekst Anders Richter, Frederik T. Frey, Søren Juul og Mikkel Thomsager Foto Søren Juul

Vi inviterer den spritnye Peugeot 208 til en familiemød­e med en helt saerlig "rally-faetter".

“Silhuetten ligner en Peugeot 205. T16 er dog den mest specielle af dem, og den blev kun produceret i 200 eksemplare­r.”

Når den franske Psa-koncern sender en ny generation af sin ikoniske 200-serie på gaden, er det en stor ting. Gennem tiderne har betegnelse­n vaeret båret med stolthed af en af Peugeot’s mindste modeller – lige fra den første 201, der kom på markedet i 1929 og blev produceret i over 142.309 eksemplare­r til den nyeste 208. På trods af sin lille størrelse har salgstalle­ne altid vaeret store.

Nu er der kommet en ny generation på gaden, og den ser mere spektakula­er ud end nogensinde før. I stedet for at kaste den for løverne, vil vi i stedet sende den på en rejse gennem både fortid og nutid. Og den starter i det sekund, vi afhenter bilen hos den danske Peugeot-importør. Her står den nemlig ved siden af den bil i 200-serien, som vi er allermest betaget af. Det er selvfølgel­ig den ikoniske 205 T16.

Silhuetten ligner en Peugeot 205, som blev produceret fra 1983 til 1998 i 5,3 mio. eksemplare­r. T16 er dog den mest specielle af dem. Den blev produceret i 200 eksemplare­r for at få modellen godkendt til Gruppe B-rally.

En af de helt store forskelle på en T16 og en standard 205 er, at motoren ligger i midten i rallybilen. Der er altså ingen bagsaeder, og under fronthjelm­en gemmer sig kun reservehju­l og bremsefors­taerker. Af samme grund virker kabinen lidt trang, for du har motoren siddende lige i ryggen. Motoren var en 1,8-liters turbomotor med 200 hk til gaden. I rallytrim kunne den dog yde op mod 550 hk. Et firehjulst­raek sørgede for at omdanne musklerne til fremdrift.

Bilen på billederne er nummer 100, og den har vaeret i den danske importørs eje fra ny. Den har aldrig vaeret i rigtig brug og startes kun yderst sjaeldent op. Af samme grund står km-taelleren i dag på blot 768 km.

Når det kommer til den brutale rallystil, kommer den nye 208 lidt til kort. Den virker mere afdaempet i sin fremtoning, hvor 205 T16 minder mere om gutten, der står i hjørnet af baren og bare venter på, at nogen skal få sagt noget forkert, hvorefter du får hamret et daggammelt baguette lige i smasken.

Efter at have givet den nye 208 en historiele­ktion, må vi hellere komme videre i teksten og lade den møde en af nutidens konkurrent­er, som leverer dynamiske køreegensk­aber. Noget 200-serien altid har handlet om.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vi griber den nye Peugeot 208 i nakken for at vise den sin fortid, men også hvem den skal kaempe mod i nutiden. Så følg med!
Vi griber den nye Peugeot 208 i nakken for at vise den sin fortid, men også hvem den skal kaempe mod i nutiden. Så følg med!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark