Bil Magasinet (Denmark)

BMW X2 M35I

-

Den høje BMW X2 er en af mine favoritter. Den giver ingen mening på papiret, men er så vellykket i en forceret svingkombi­nation, at den føles som én af de barske varianter af Mini Cooper (de deler platform). Med dieselmoto­r og førerassis­tentpakke er den almindelig­e X2 en formidabel altmulig-bil, for den opfører sig som en stor BMW på motorvejen og som en lille, hidsig Mini på små veje. Den kan det hele!

Derfor skulle man tro, at modellen kun ville blive endnu bedre efter at have vaeret omkring BMW M-afdelingen for at få opgraderet styretøj, hjulophaen­g, bremser og daempere, og efter at kabinen har fået skålformed­e stole og et tykt M-rat med flapper til at betjene den sportsligt kalibrered­e 8-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse. Den fredsommel­ige diesel i min yndlings-x2 er skiftet ud med en hidsig 2-liters turbobenzi­nmotor, hvor en af de ansatte i motorprodu­ktionen er kommet til at skrue så meget op for ladetrykke­t, at den yder over 300 hk ved 5.000 o/min.

Det gør den semi-høje Bimmer lynhurtig uanset underlaget, og firehjulst­raekket gør sit til, at der er fodfaeste langt forbi ansvarlige hastighede­r.

Så hvad er problemet? Der er to. Hvis man vil have en bil, der er lige så heftig til at tage sving som en Mini John Cooper Works, så skal man da købe dén. BMW X2 M35i er hård som størknet cement og ikke saerlig rar at køre langt i. Det er lige meget, hvis du ikke har brug for det, men når nu den almindelig­e X2 er så formidabel på motorvejen, synes jeg, det er problemati­sk at komme over i så hård en variant.

For det andet er der prisen. Det er de danske afgifters skyld, men over 700.000 kr... så er den vist betalt. Og det er endda uden adaptiv fartpilot, som pinligt nok koster ekstra.

BMW X2

M35i ADVANTAGE XDRIVE AUT.

Pris 712.808 kr. | Motor R4, 1.998 cm3, 16V, turbo Ydelse 306 hk ved 5.000 o/min, 450 Nm ved 1.750 o/min Topfart 250 km/t | 0-100km/t 5,0 sek. Eu-miks (WLTP) 12,2 km/l

 ??  ?? Sorte 19” alufaelge og aero-kit fra M er standard, mens metallakke­n Black Saphire fås uden merpris.
Sorte 19” alufaelge og aero-kit fra M er standard, mens metallakke­n Black Saphire fås uden merpris.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark