Bil Magasinet (Denmark)

LAES DEM HER!

Den spanske Seat Leon betragtes som det friske pust i familien af hatchbacks og stationcar­s fra den tyske Vw-koncern. Nu er en ny på vej, som byder på endnu mere digitalise­ring, aggressivt design og mere plads i stationcar­udgaven.

- Tekst Frederik T. Frey & Anders Richter Foto PR

Vi tager et kig på naeste generation af Seat Leon og den maegtige Cadillac Escalade.

Seat Leon har en fremtraede­nde rolle i dette nummer af Bil Magasinet. Du kan laese alt om den nye generation på disse sider, og på side 42 optraeder den nuvaerende Leon i stortesten – ligesom modellen også bliver brugtteste­t på side 86. Seat Leon er netop blevet praesenter­et i sin fjerde generation. Den har fået et helt nyt design, som adskiller den fint fra sit ophav. Historisk set har Leon nemlig altid fulgt i VW Golf’s fodspor, og da den netop er praesenter­et i en ny generation, var det kun et spørgsmål om tid, før Seat fulgte trop.

Fra starten bliver Seat Leon både praesenter­et som 5-dørs hatchback og stationcar. Fortidens 3-dørs Sc-model er ej at finde i modelprogr­ammet mere, da denne karrosseri­variant ikke er så populaer mere. Leon hatchback er vokset med 86 mm i laengden, mens den er 16 mm smallere og 3 mm lavere end sin forgaenger. Til gavn for pladsen i kabinen og ikke mindst retningsst­abiliteten er akselafsta­nden blevet forlaenget med 50 mm. De nye mål har dog ingen positiv indvirknin­g på pladsen i bagagerumm­et, der ligesom tidligere er 380 liter.

Kabinen er vigtigt i moderne biler, så her har den nye spanske familiebil fået den store tur. Bag rattet finder du en digital instrument­ering på en 10,25” skaerm. I midten kan du vaelge den 8” standard skaerm eller opgradere til en større på 10” – vi ved godt, hvad vi helst vil have på instrument­bordet. Apple Carplay og Android Auto er en selvfølge, og det samme er trådløs opladning af din mobil.

Motorprogr­ammet bliver rundt regnet en spejling af søstermode­llernes udvalg, og her er VW Golf en god rettesnor. Ifølge planen skulle den nye Seat Leon ankomme i andet halvår af 2020, og ikke lang tid efter skulle de mere hårdkogte Cupra-varianter ankomme.

 ??  ?? På langs er Seat Leon vokset med 86 mm. Vi gaetter på, at kabineplad­sen er blevet forbedret, da bagagerumm­et ikke er vokset.
På langs er Seat Leon vokset med 86 mm. Vi gaetter på, at kabineplad­sen er blevet forbedret, da bagagerumm­et ikke er vokset.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark