Bil Magasinet (Denmark)

PROJEKT PORSCHE

- Tekst & foto Anders Richter

Redaktions­chefen er igang med et større Porsche 944-projekt.

Egentlig havde jeg solgt min røde Porsche 944 Turbo, da garagen begyndte at rumme lidt for mange projekter, og da jeg har en sølvfarvet 944 Turbo i fin stand i garagen, virkede det som dobbeltkon­fekt at købe en mere. Den røde har dog en helt saerlig dansk historik, og det er sådan nogle historier jeg elsker: Købt fra ny hos Porsche Center i Aarhus, og siden har den kørt lige over 100.000 km hos én dansk ejer, som kun solgte den, fordi han havde bestilt en fabriksny 911 GTS. Biler af den slags findes der kun nogle få af, så da muligheden opstod for at købe den tilbage igen, begyndte det at krible i fingrene, og jeg slog til. Men der er et stykke vej igen, før den røde er helt klar til at ramme vejene.

Motoren står teknisk rigtig fint. Vaesker, taendrør og filtre er blevet skiftet sammen med tandremmen og vandpumpen. Men der er andre steder, hvor bilen tydeligvis mangler lidt kaerlighed. Flere steder på karrossen er klarlakken sluppet, og et par mindre heldige spotlakeri­nger gør, at bilen har brug for en total omlakering, hvis den skal stå perfekt. Derudover skal undervogne­n have en tur. Støddaempe­rne er af nyere dato, og de fejler ikke noget, men bøsninger og baerearme har kendt bedre dage. De skal derfor afmonteres og sendes til min reservedel­smand hos danske 9werk.dk, som kan renovere delene, så de står som nye. Jeg kunne udskifte dem med nye, men med baerearmen­e, som er udført i aluminium, vil jeg hellere beholde de originale, som også er stemplet med den korrekte datokode, som passer til resten af bilen. Ok, jeg indrømmer, at det bliver lidt nørdet.

Livet som nybagt far tager dog mere af tiden i garagen end først antaget, så det stod klart, at jeg måtte finde mig en mekaniker, jeg kunne alliere mig med. Og brikkerne faldt på plads oppe i mit hoved under et besøg hos Brian Løkke Auto i Oksbøl sidste år.

Vaerkstede­t ligger så langt mod vest, du naermest kan komme, og selv om det virker lidt maerkeligt, så har de altså specialise­ret sig i Porsche. De laver faktisk alle modeller fra de helt gamle og op til de nyeste Macan og Panamera. For mig er det dog vigtigt at finde en mekaniker, der taler samme sprog som én selv, og som forstår bilen og dens historie. Sådan er de hos Brian Løkke, som samtidig kan det mekaniske håndvaerk, som er gået tabt på mange andre vaerkstede­r rundt om i landet.

Så det er faktisk dér, vi er lige nu. Bilen er blevet leveret til vaerkstede­t i Oksbøl, hvor de er gået i gang med at skille den ad, så den kan blive klar til maler. Ruderne skal ud (det skal jo gøres ordentligt), så det er en større proces. Når bilen er retur, bliver undervogne­n skilt ad, og baereog svingarme sendt til 9werk.dk til renovering. Når de er retur, skal det hele samles og monteres med nye bremser, hjullejer, benzinslan­ger og meget andet.

Jeg bruger mine erfaringer fra min anden 944 Turbo til at gøre den røde helt perfekt. Og det er rart for en gangs skyld at arbejde på et projekt, hvor man har prøvet mange af tingene før og derfor også ved, hvor udfordring­erne ligger. Husk at smutte ind på Bil Magasinet’s Youtube-kanal, hvor du kan få en videogenne­mgang af projektet.

 ??  ?? Den ene af Anders Richters 944 Turbo er kommet på ferie hos Brian Løkke i Oksbøl, som skal få bilen tilbage til fordums glans.
Den ene af Anders Richters 944 Turbo er kommet på ferie hos Brian Løkke i Oksbøl, som skal få bilen tilbage til fordums glans.
 ??  ?? Den røde 944 skal omlakeres, have renoveret undervogn og skiftet benzinslan­ger.
Den røde 944 skal omlakeres, have renoveret undervogn og skiftet benzinslan­ger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark