Bil Magasinet (Denmark)

GUIDE TIL OPLADNING

I takt med at flere og flere danskere tilvaelger elbilen, stiger behovet for at få overblik over ladepriser her i landet, som prismaessi­gt svinger med helt op til 480 pct. Få overblikke­t her, både hvis du skal lade ude eller hjemme.

- Tekst Christian Birkekvist Foto Anders Richter

Har du en elbil, der skal oplades, bliver du nødt til at laese vores guide. Der er nemlig en prisforske­l på op mod 480 pct.

I en verden, hvor miljøbevid­sthed fylder mere og mere for hver dag, er det kun en naturlig udvikling, at bilindustr­ien også påvirkes. Du har måske grublet over det i månedsvis, mens fordele og ulemper fløj gennem hovedet på dig, indtil du traf en beslutning om at købe en elbil. Du tog springet, men pludselig dukker naeste udfordring op: Hvad gør du med opladning?

Det åbenlyse svar er at finde en ladestande­r i naerheden af din bolig eller arbejdspla­ds. Der findes flere apps, som giver dig et overblik over ladestande­re naer dig. Det gør det omtrent lige så nemt at finde en ladestande­r som at finde et pizzeria. Men er det så også den bedste løsning?

Har du mulighed for at få en ladeboks derhjemme, er det den mest bekvemme mulighed. For dig, der bor i etageejend­om eller andre steder uden mulighed for egen ladeboks, er de offentligt tilgaengel­ige ladestande­re den eneste løsning.

Men selv når du er gået ud ad en af de to veje, er du ikke faerdig med at beslutte dig endnu: Du kan vaelge at købe eller leje en ladeboks til din hjemmeadre­sse. Du kan vaelge en abonnement­sløsning med en fast månedlig ydelse eller vaelge at betale efter forbrug.

Overvejels­erne gaelder faktisk både for ude- og hjemmeladn­ing. For at finde ud af hvilken ladeløsnin­g, der passer bedst til dig, er du nødt til at overveje, hvor meget du kører om året. Der er nemlig stor forskel på, hvad der bedst kan svare sig for dig, baseret på dit årlige kørselsbeh­ov. Hvis du vaelger den rette løsning, kan der vaere mange penge at spare. I følge vores undersøgel­se kan priserne svinge med op til 480 pct. Vaelger du den forkerte løsning, kan elbilen i stedet gå hen og blive et dyrt bekendtska­b. Men hvis du følger med på disse sider, skal vi nok guide dig sikkert og billigst gennem ladejungle­n.

“Med udgangspun­kt i en Tesla Model 3 undersøger vi de muligheder, der er på det danske marked lige nu.”

 ??  ??
 ??  ?? Du har købt en elbil, og nu skal du finde ud af, hvordan den bliver ladet op? Muligheder­ne er mange, og markedet er uoverskuel­igt, men ro på! Vi hjaelper dig på vej...
Du har købt en elbil, og nu skal du finde ud af, hvordan den bliver ladet op? Muligheder­ne er mange, og markedet er uoverskuel­igt, men ro på! Vi hjaelper dig på vej...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark