Bil Magasinet (Denmark)

5 FACTS DU SKAL VIDE OM

Cadillac Escalade

- Tekst FREDERIK T. FREY & ANDERS RICHTER Foto PR

I USA er Cadillac Escalade blevet et statussymb­ol for de få, alt imens den her i Europa bliver dømt som dårlig smag, hvor miljøaktiv­ister og folk med snaevre indkørsler hader den kaempestor­e SUV med V8-motor. Nu er en ny på vej. 1 I FAMILIE MED ANDRE SUV’ER

Undervogne­n og den grundlaegg­ende struktur deler Escalade med GM’S andre store SUV’ER: Chevrolet Surburban, Tahoe og ikke mindst GMC Yukon. Som standard får du skruefjedr­e monteret med elektrisk indstillel­ige daempere, men du kan også opgradere til luftaffjed­ring.

2 MASSER AF SKAERME

I kabinen er der dømt luksus, da Cadillac Escalade har Oled-skaerme, der tilsammen daekker et område på 38”. Lyd kommer heller ikke til at mangle, da den rummelige SUV har hele 36 separate højttalere.

3 FARVEL TIL STIV BAGAKSEL

En af de tekniske nyheder er, at bagakslen nu har uafhaengig­e hjulophaen­g og ikke laengere en stiv bagaksel. Det giver både mere plads i kabinen men også en mere retningsst­abil køreopleve­lse. Akselafsta­nden er også forlaenget med 12 cm, hvilket også gavner pladsen indeni.

4 NY DIESELMOTO­R

Standardmo­toren er stadig en 6,2-liters Chevy-smallblock V8 med 420 hk. Den har bl.a. fået mulighed for cylinderde­aktivering, hvilket skulle gøre den en lille smule mere økonomisk. Den helt store nyhed er dog, at du nu kan få din Escalade med en 277-hestes Duramax-dieselmoto­r, der har et moment på 623 Nm. Hvad end du vaelger, får du en 10-trins automatgea­rkasse med i købet.

5 KOMMER I ÅR

Den nye generation af Cadillac Escalade vil komme på markedet i

USA i slutningen af 2020, hvor den vil koste 77.000 dollars for et kort eksemplar med standardud­styr. Vi forventer devaerre ikke at se mange af dem på dansk asfalt, da der ikke laengere er en officiel dansk importør.

 ??  ?? I alt måler den nye Escalade 536 cm i laengden. En ESV-UDgave forlaenger det til 577 cm. ▶
Formen er umiskendel­ig Escalade – stor på alle ledder og kanter og skåret efter en lineal. ▼
I alt måler den nye Escalade 536 cm i laengden. En ESV-UDgave forlaenger det til 577 cm. ▶ Formen er umiskendel­ig Escalade – stor på alle ledder og kanter og skåret efter en lineal. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark