Bil Magasinet (Denmark)

ELBIL TIL FOLK MED BENZIN I BLODET

Honda’s første elbil har kaekke køregenska­ber, en vild kabine, og du får instinktiv­t lyst til at kramme det nuttede design. Til gengaeld er prisen ligeså høj, som dens raekkevidd­e er kort. Vi undersøger, om det “bare” er en kostbar gadget.

- [ Tekst Søren Juul Foto Manuel Portugal Sted Valencia, Spanien På gaden Juni ]

Med et tyngdepunk­t så lavt som i sportsvogn­en Honda NSX, en vaegtforde­ling på 50:50 mellem akslerne og 315 Nm moment til omgående levering føles Honda e i hopla, da den piler gennem Valencias morgentraf­ik.

Vi kører Honda’s første elbil i byen i stedet for på en lukket bane (se BM1909). Et tråd på speederen sender os først ind i en stor rundkørsel med forhjulene limet til asfalten, mens baghjulene entusiasti­sk skubber bilen fremad og ud ad afkørslen. At elbiler er kvikke i byen er en gammel nyhed, men det er nyt, at de føles lette og agile. Årsag: Bilen er forsynet med et lille 35,5 kwh batteri, der holder vaegten nede.

Honda e bør kunne gøre en konservati­v benzinelsk­er blød om hjertet. Den er komfortabe­l nok til at køre på motorvej. Designet ser funky ud og er en futuristis­k fortolknin­g af Honda Civic fra 1972. Den har plads til fire voksne, kabinen er polstret med et orgie af skaerme, hvor du kan streame videospil eller se Netflix, mens du lader batteriet 80 pct. op på 30 minutter i en hurtiglade­r.

De digitale sidespejle sidder i en naturlig højde, som gør dem anvendelig­e. Og så er den faktisk sjov at køre kvikt gennem landevejss­ving. Du skal køre til, før forhjulene opgiver aevred og indleder en svag understyri­ng. Men den har to store handicaps: Raekkevidd­en er middelmådi­g. Uanset om du tager Honda e med 136 hk til 277.100 kr., eller den testede variant med 156 hk og Advance-udstyr, er raekkevidd­en 222 km – hvis du gør dig umage. Raekkevidd­en reduceres endda til 210 km, hvis du bestiller 17” faelge, som koster gratis.

Det gør Honda e til en luksus-gadget for byboere og småpendler­e, men skal du – som Honda forudsiger om deres kunder – ikke køre mere end 40 km om dagen, er du godt kørende i årets kaekkeste mini- og elbil.

HONDA E ADVANCE

Pris 299.500 kr. | Elmotor batteri 35,5 kwh | Ydelse 154 hk, 315 Nm Topfart 145 km/t | 0-100 km/t 8,3 sek.

Raekkevidd­e (WLTP) 210 km (16” faelge: 222 km) | Årlig afgift 660 kr. Mål (L/B/H) 390/175/151 cm | Vaegt/last/påhaeng 1.542/327/0 kg Bagagerum 171-571 liter | Daek 205/45R17

Vi synes

Honda e er en charmetrol­d. Let til bens i sving, proppet med udstyr, og så ser den sjov ud. Men raekkevidd­e og pris gør den til en eksklusiv storbybil.

 ??  ?? Instrument­panelet er daekket af skaerme, og du kan spille Nintendo på den i midten! De yderste fungerer som sidespejle.
Vi stikker Honda e et par sving udenfor Valencia. Billetten til presseprae­sentatione­n i Spanien var betalt af den danske Honda-importør.
Instrument­panelet er daekket af skaerme, og du kan spille Nintendo på den i midten! De yderste fungerer som sidespejle. Vi stikker Honda e et par sving udenfor Valencia. Billetten til presseprae­sentatione­n i Spanien var betalt af den danske Honda-importør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark