Bil Magasinet (Denmark)

EN GRAN COUPÉ KRYMPET I VASK

Nu er BMW klar med den nye 2-serie Gran Coupé, der byder på masser af kraefter og flot design i en lille indpakning. Vi har testet den nye 2-serie i Portugal, hvor vi udsaetter den for brede motorveje og snaevre bjergveje.

- [ Tekst Christian Birkekvist Foto BMW Sted Lissabon, Portugal På gaden Nu ]

Naeste generation af BMW’S 2-serie er allerede praesenter­et, og nu begynder variantern­e at springe frem. I dag er det den nye 2-serie Gran Coupé, vi skal se på. Det er den tyske bilproduce­nts seneste bil til at ankomme i maerkets store modelprogr­am, og umiddelbar­t byder den på masser kraefter, flot design og laekkert udstyr i en lille indpakning. Modellen bygger på den forhjulstr­ukne platform, som også Gran Tourer og Active Tourer er baseret på.

Den nye 2-serie Gran Coupé er en 4-dørs sedan med rammeløse vinduer, der giver den et sportsligt look. Fordi vinduerne er rammeløse, har BMW kunnet presse taget laengere ned. Udvendigt giver det et laekkert udtryk – isaer bagtil hvor taget for alvor bliver presset nedad. Men vil du sidde på bagsaedet, skal du ikke vaere ret høj, før knoppen rammer taget.

For en børnefamil­ie vil det ikke vaere et problem bortset fra, at du må finde en ny bil, når ungerne rammer teenageald­eren og skyder i vejret. Ud over det er tyskeren en rummelig sag, selv om den ikke er så stor.

BMW’EN måler 453 cm i laengden,

180 cm i bredden og 142 cm i højden. Med et bagagerum på 430 liter kan der også vaere en del i bilen. Man kan udvide bagagerumm­et ved at laegge bagsaedern­e ned. Så kan der lige pludselig også vaere et par flyttekass­e eller en usamlet kommode fra Ikea.

Ligesom de andre Gran Coupé-varianter i BMW’S modelprogr­am er designspro­get praeget af skarpe linjer og en langstrakt silhuet, der virker endnu mere langstrakt på grund af det lave tag. 2-serie Gran Coupé er også udstyret med Led-lygter som standard og et saet større nyrer, der skråner indad.

BMW 2-serien kommer i tre motorvaria­nter: En 218i med benzinmoto­r og 140 hk. En 220d med dieselmoto­r og 190 hk, og en M235i xdrive med benzinmoto­r og 306 hk. Når motorvalge­t er truffet, kan du vaelge mellem fire forskellig­e udstyrslin­jer: Advantage, Sport Line, Luxury Line og M Sport.

På testturen kører vi både 220d og M235i xdrive på lidt af en tur rundt i Lissabon og omegn. På motorvejen­e

bliver der stillet krav til kraefterne, som i dén grad bliver indfriet. Med 306 hk er der godt riv i den kompakte sag, som flyver hen over vejen uden at tøve.

Den mindre dieselvari­ant med 190 hk klarer sig også rimeligt. Man kan tydeligt maerke, at der er faerre kraefter at lege med her. Men med gaspedalen trådt helt i bund synes den at rykke ganske fornuftigt fremad. Dieselmoto­rens mindre sexede lydspor betyder dog, at man ikke skal køre med vinduet nede ved lave hastighede­r, hvor den brummer noget.

I bjergene kommer styretøjet for alvor på prøve. Gran Coupé buldrer frem ad de snørklede bjergveje, hvor man priser sig lykkelig for, at den alligevel har nogle relativt kompakte ydre mål. Smalle veje og kørsel langs stejle klippevaeg­ge er intet problem. Den lille tysker tordner ufortrøden­t opad. samme arkitektur som den nye BMW 1-serie og har som standard forhjulstr­aek. Men varianten med den største motor, M235i xdrive, har dog som standard firehjulst­raek.

Alle varianter har som standard Arb-teknologi fra den elektriske BMW i3, som reducerer hjulspin rundt i sving. Systemet giver en mere kontroller­et og effektiv styring af bilen og skulle også forhindre understyri­ng.

Gran Coupé kommer også med en lang raekke ekstraudst­yr og assistents­ystemer. Som standard har 2-serien advarsel for vognbanesk­ift med aktiv vognbaneas­sistent samt automatisk nødbremse. Med Remote Software Upgrade, som kan tilkøbes, kan du opdatere bilen over mobil-app eller via bilens Sim-kort praecis som i en Tesla, hvor det dog er standard. Priserne på BMW 2-serie Gran Coupé er i skrivende stund ikke klar, men vi gaetter på en startpris på omkring 430.000 kr.

BMW M235I XRIVE AUT.

Prisgaet ca. 680.000 kr. | Motor R4, 1.998 cm3, 16V, turbo

Ydelse 306 hk ved 5.000 o/min, 450 Nm ved 1.750 o/min | Topfart 250 km/t 0-100 km/t 4,9 sek. | Eu-miks (WLTP) Ukendt | Årlig afgift Ukendt Mål (L/B/H) 453/180/142 cm | Vaegt/last/påhaeng 1.645/460/0 kg Bagagerum 430 liter | Daek 225/40R18

Vi synes

BMW M235i xdrive er en sjov, kraftfuld bil med masser laekkert udstyr i en fornuftig størrelse, der gør sig godt både på store og små veje.

 ??  ?? Den nye 2-serie dominerer den portugisis­ke kystlinje. Bil Magasinet var inviteret til praesentat­ionen af den danske Bmw-importør.
SPORTY-LOOK De rammeløse vinduer, understøtt­er coupé-silhuetten, der giver BMW 2-serien et mere sprødt og sporty-look.
Den nye 2-serie dominerer den portugisis­ke kystlinje. Bil Magasinet var inviteret til praesentat­ionen af den danske Bmw-importør. SPORTY-LOOK De rammeløse vinduer, understøtt­er coupé-silhuetten, der giver BMW 2-serien et mere sprødt og sporty-look.
 ??  ?? De sølvfarved­e trimlister langs instrument­braettet og dørpaneler­ne, lyser op i mørke. Du kan vaelge mellem seks farver og justere styrken.
De sølvfarved­e trimlister langs instrument­braettet og dørpaneler­ne, lyser op i mørke. Du kan vaelge mellem seks farver og justere styrken.
 ??  ?? 1.
1. Det lave tag giver 2-serien et laekkert designudtr­yk, men skaber udfordring­er for passagerer på bagsaedet. Knaepladse­n er dog fin.
1. 1. Det lave tag giver 2-serien et laekkert designudtr­yk, men skaber udfordring­er for passagerer på bagsaedet. Knaepladse­n er dog fin.
 ??  ?? 2.
2. Bagagerumm­et er ikke så højt men dog dybt – isaer, hvis du laegger bagsaedern­e ned.
2. 2. Bagagerumm­et er ikke så højt men dog dybt – isaer, hvis du laegger bagsaedern­e ned.
 ??  ?? Den nye BMW 2-serie Gran Coupé kommer med diesel- og benzinmoto­r, og den har allerede ramt de danske forhandler­e.
Den nye BMW 2-serie Gran Coupé kommer med diesel- og benzinmoto­r, og den har allerede ramt de danske forhandler­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark