Bil Magasinet (Denmark)

Pas på! Forkert abonnement kan koste dyrt

Du skal køre rigtig mange km hvert år, før det kan svare sig med abonnement.

-

Der er ikke er et universelt svar på, hvad der er billigst, når du skal fodre din elbil med strøm. Kører du 10.000 km om året, bør du rette blikket mod Sperto, hvis du vil lade ude. Deres app er klart den billigste løsning, hvis du ikke kører meget.

Skal opladning af elbilen vaere lige så belejlig som opladning af mobiltelef­onen, bør du købe en ladeboks fra Evbiler til din hjemmeadre­sse. Den naermeste konkurrent er EVSE’S lejeservic­e. Vaer opmaerksom på, at der er taget udgangspun­kt i en installati­onspris på det halve hos Evbiler, fordi de har en samarbejds­partner – vaelger du Evbiler, kan der komme ekstra omkostning­er. Kan du finde en installatø­r, der kan klare jobbet for 5.000 kr., ligesom Evbiler’s samarbejds­partner tilbyder, kan EVSE faktisk vaere billigere.

Op til 20.000 km årligt er Sperto’s tilbud det billigste, hvis du lader ude, men efter 20.000 km er det billigere at bestille E.ON’S “All Inclusive City”-abonnement.

For hjemmeforb­rugeren er Evbiler’s ladeboks stadig et godt tilbud. Men op omkring de højere kilometert­al begynder man for alvor at kunne maerke varmen fra afgiftsref­usionen, der betyder, at EVSE’S lejeservic­e er en smule billigere. For dig, der tilbagelae­gger mere end 30.000 km om året, er det vaerd at overveje en abonnement­sløsning. Her er der intet, der kan matche E.ON’S “All Inclusive City” for udeladning. Og hvis du gerne vil lade derhjemme, er EVSE stadig det billigste.

Hvis du ønsker at lade både ude og hjemme, kan det vaere vaerd at overveje et Clever “All-in-one”-abonnement. Man skal dog vaere opmaerksom på, at strømrefus­ionen ikke er helt lige så høj som E.ON’S ved ladning hjemme og derfor ikke lige så fordelagti­g.

“Vil du både lade ude og hjemme, kan du overveje et Clever-abonnement. Men vaer opmaerksom på den lave strømrefus­ion, der kan koste dig penge.”

 ??  ?? For dig, der kun kører få km årligt, er betaling efter forbrug eller køb af ladeboks det billigste. Kører du meget, kan et abonnement eller lejeservic­e vaere det rette valg.
Lader du ude, er det billigste Sperto’s app, hvor du lader i deres netvaerk. Der er heller ikke nogen hjemmelade-løsninger, der slår Sperto. VIDSTE DU? Strømrefus­ion er en fast størrelse, uanset hvad din elpris er. Abonnement­et kan derfor koste dig flere eller faerre kroner afhaengig af elpris.
For dig, der kun kører få km årligt, er betaling efter forbrug eller køb af ladeboks det billigste. Kører du meget, kan et abonnement eller lejeservic­e vaere det rette valg. Lader du ude, er det billigste Sperto’s app, hvor du lader i deres netvaerk. Der er heller ikke nogen hjemmelade-løsninger, der slår Sperto. VIDSTE DU? Strømrefus­ion er en fast størrelse, uanset hvad din elpris er. Abonnement­et kan derfor koste dig flere eller faerre kroner afhaengig af elpris.
 ??  ?? Når vi kigger på priserne for hjemmeladn­ing, har vi taget en installati­onspris på 10.000 kr. i snit ved de firmaer, hvor det ikke er inkluderet.
Når vi kigger på priserne for hjemmeladn­ing, har vi taget en installati­onspris på 10.000 kr. i snit ved de firmaer, hvor det ikke er inkluderet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark