Bil Magasinet (Denmark)

Arbejdsman­den

Mitsubishi L200 er som forvandlet efter et nyligt facelift. Nu giver den fin mening som arbejdshes­t.

-

I Udkantsdan­mark drømmer vi om en stor og fed pickup. Det bliver ikke mere bonderøv end en godt fem meter lang ladbil på 2,2 ton med dieselmoto­r, firehjulst­raek, automatgea­r, grove daek og en evne til at laste et ton og traekke over tre ton på krogen. På gule plader er en varebil som en Mitsubishi L200 ikke engang ret dyr, så hvad er problemet?

For mit vedkommend­e ville det vaere den fuldstaend­igt sindssyge straf for også at køre privat i varebilen, så man kan nøjes med at have én bil (misundelse­safgiften, også kaldet privatbeny­ttelsesafg­iften). For en varebil på mellem to og tre ton som dén her er afgiften 6.250 kr. om året, som skal laegges oveni ejerafgift­en på 9.400 kr.. Det giver en samlet årlig ejerafgift på 15.650 kr. Hertil skal laegges høje afgifter på dieselolie, finansieri­ng og forsikring – det er gakgak. Isaer hvis du skulle vaere en af de Bil Magasinetl­aesere, der af og til har brug for at traekke tunge køretøjer som en Bobcat eller en hestetrail­er. Så er du skakmat.

Den kraftigt opdaterede L200 er ellers en sympatisk arbejdsbil. Pickup’en har vaeret i produktion siden 1978, og femte generation stammer fra 2015. Den var vi ikke så begejstrer­ede for, fordi den led af motor og vindstøj, en kabine, der var lige så raffineret som i en 20 år gammel Colt, en grov drivline og en affjedring, der uden last på ladet var stivbenet. Udseendet var anonymt, og der var intet udover prisen, der kunne lokke os ud af en Toyota Hilux og over i en L200.

I 2019 reviderede Mitsubishi naesten alle komponente­r ud over kabinen (de havde ikke råd til at udvikle en ny, men skidt med det, for den fungerer okay). Den gamle 2,4liters diesel er erstattet af en ny 2,2liters med lavere Co2udslip og mindre motorstøj. Samtidig har små aerodynami­ske tricks saenket vindmodsta­nd og støj, og et nyt baghjulsop­haeng med seks i stedet for fem blade i fjedrene gør undervaerk­er for komforten. Det er helt utroligt, hvordan et facelift kan forvandle en bil!

L200 fungerer nu mindst lige så godt som en Hilux og ser mere macho ud – det er noget af en bedrift. Det er stadig en arbejdsbil, men her er fem år eller 100.000 km garanti og masser af udstyr i den dyreste Instylever­sion. Desvaerre fås der ikke adaptiv fartpilot, men det er også det eneste, vi savner.

Bilen er en behagelig makker isaer med det nye 6trins automatgea­r, og var det ikke for de forbandede bilafgifte­r, ville den lige vaere noget for mig.

 ??  ??
 ??  ?? ▲ L200 napper knap et ton på ladet og op til 3.100 kg på krogen. Der kan tilkøbes hardtop i glasfiber.
▲ L200 napper knap et ton på ladet og op til 3.100 kg på krogen. Der kan tilkøbes hardtop i glasfiber.
 ??  ?? ▶ Den 6-trins automatgea­rkasse har også lavgear. Til hverdag nøjes man med baghjulstr­aek.
▶ Den 6-trins automatgea­rkasse har også lavgear. Til hverdag nøjes man med baghjulstr­aek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark