Bil Magasinet (Denmark)

Højbenet Audi i identitets­krise

- Tekst & foto Steen Bachmann

Det er med at få tjent nogle penge på Suv-bølgen, inden det er for sent. Det må vaere forklaring­en på den nye Q3 Sportback, som ikke rigtig ved, hvad den er. Teknisk set er der tale om en SUV med fem saeder, rammeløse sideruder, en kraftigt haeldende taglinje og stor bagklap – eller dét, man kan kalde en Suv-coupé. Der er mulighed for diesel- eller benzinmoto­r, manuel gearkasse eller 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse, og for- eller firehjulst­raek.

Der fås en indstignin­gsvariant fra knap 400.000 kr. med 150 hk benzinmoto­r og manuelt gear. Testbilen er en 150 hk diesel med 7-trins S tronic (dobbeltkob­ling) og S Line udstyr som skørter, krom, Led-lygter for og bag, 18” alu, sportssaed­er og sportsunde­rvogn.

Det ligner en komplet bil, og det eneste, man skal huske herudover, er

Assistent-pakken med den uundvaerli­ge adaptive fartpilot og forudseenh­edsassiste­nten til bare 11.895 kr. Hermed lander prisen på en halv million kroner, hvilket vel er okay for en høj og mellemstor diesel-audi.

Det er imidlertid problemati­sk at sammenlign­e den med andre biler i samme klasse – eller det var i hvert fald, hvad der skete i testugen, hvor jeg tilfaeldig­vis også kørte den nye Kia Xceed. Det er sådan en lidt høj Golfklasse bil, som ikke bør sammenlign­es med en SUV, men det viser sig, at Kia’en (som er 150.000 kr. billigere med diesel, automatgea­r og mere udstyr) tilbyder bedre komfort på langturen og et lavere forbrug, så hvorfor opgradere til en Audi? Q3 Sportback S Line med sportsunde­rvogn er hårdt affjedret, hvilket er meningsløs­t, da det jo ikke er en sportslig biltype. Jeg kan heller ikke finde mig til rette med den underlige tøven ved igangsaetn­ing.

En almindelig Audi Q3 er helt i orden, men dén her Sportback er altså langt ude.

 ??  ?? ▲ Bachmann har svaert ved at se pointen i Audi Q3 Sportback – en høj bil, der prøver at vaere sporty.
▲ Bachmann har svaert ved at se pointen i Audi Q3 Sportback – en høj bil, der prøver at vaere sporty.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark