Bil Magasinet (Denmark)

En af hverdagens helte – og så i paent tøj

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Engang imellem går en bil bare op i en højere enhed. Det sker, når motor, køregenska­ber, brugbarhed og udstyr supplerer hinanden på fornemste vis, og man føler sig godt tilpas bag rattet. Alle elementer findes ofte kraftigere, bedre, nemmere og laekrere i andre biler, men som pakke hører tingene sammen på en indlysende måde, og man nyder bilen i det, den kan – hverken mere eller mindre.

Sådan oplevede jeg Renault Captur med 4-cylindret, 130-hestes benzinmoto­r, dobbeltkob­lingsgeark­asse og det højeste udstyrsniv­eau “Intens”. Og det er ikke, fordi den raeser om hjørner, eller har en voldsomt staerk motor. Men dens 0-100 km/t tid på 9,6 sekunder føles af mere, end det ser ud på papir. Jeg savnede aldrig effekt – måske fordi gearskifte­ne føles programmer­et rettidige og praecise. Kombinatio­nen af denne motor med denne effekt og denne gearkasse gør det også rigtig godt i andre biler, blandt andet Nissan Qashqai.

Men det er ikke en racer, hvilket måske medvirker til, at man hurtigt accepterer det ret intetsigen­de styretøj, for til gengaeld at nyde en affjedring­skomfort, der synes en større og dyrere bil vaerdig. Captur er en SUV, og i den nye model i endnu højre grad end i forgaenger­en. Førerposit­ionen er høj og opret, men stadig behagelig, og den er let at komme ind og ud af takket vaere nogle store døre.

Førerplads­en er tilsvarend­e let at bruge, ikke mindst med Renault’s nye infotainme­ntsystem, som har en stor skaerm med høj opløsning og en intuitiv brugerflad­e. Med “Intens” udstyr følger ekstra muligheder for farvekombi­nationer, som giver Captur’en et eksklusivt anstrøg. Til en startpris på 216.900 kr. kan man tillade sig at spendere lidt ekstra. Alt i alt en vellykket hverdagsbi­l i paen indpakning.

 ??  ?? Den dybe, røde farve og det sorte tag giver hverdags-renault’en et eksklusivt anstrøg, som klaeder Captur. ▼
Den dybe, røde farve og det sorte tag giver hverdags-renault’en et eksklusivt anstrøg, som klaeder Captur. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark