Bil Magasinet (Denmark)

Mere skub i C-HR

- Tekst & foto Søren Juul

Toyota’s bysmarte coupé har fået et naensomt facelift og et tiltraengt skud vaeksthorm­oner i motorrumme­t, hvor der nu huserer op til 184 hk.

Der er sket store i livet for Toyota’s crossover-coupé siden den var til stortest i efteråret (se BM1911). Den har fået et lille ansigtsløf­t, som kraever en lup for at spotte: Der er kommet nye lygter for- og bag og tågeforlyg­terne er rykket opad og ud til siden i kofangeren. Såvidt jeg kan se. Jeg måtte ty til Google for at finde et før/efter-billede for at vaere sikker. Den vaesentlig­ste nyhed gemmer sig under motorhjelm­en.

Motorprogr­ammet er blevet udvidet med den kraftigere 2,0 liters hybridmoto­r fra den nye Corolla. Med 184 hk giver den den sportsligt udseende faetter de overarme, som designet ligger op til. Med 122 hk fra den mindre 1,8 liters hybridmoto­r var C-HR – og er sikkert fortsat – lidt af en slapsvans, når den skulle spille smart udenfor bygraensen. Nu er de første 100 km/t overstået på 8,2 sekunder i stedet for 11. Det gør turen lidt sjovere og dine ører bliver skånet.

Toyota har givet kabinen bedre støjisoler­ing og takket vaere de ekstra kraefter, afkortes tiden hvor den trinløse Cvt-gearkasse holder motoren til ilden ved konstante omdrejning­er. Det sker når speederen traedes hårdt ned. Ved almindelig kørsel opfører C-HR’EN sig mere normalt og afslappet.

I byen virker den som en halv elbil, der saetter blødt igang med en elmotor. Det lille hybridbatt­eri, der på den kraftigste variant ligger under bagagerums­gulvet, er yderst modtagelig for den bremseener­gi du høster i byen. Har du juice nok på batteriet, kan du i teorien køre med op til 130 km/t med slukket benzinmoto­r, men det har vi til gode at opleve. Du skal ikke traede meget på speederen, før benzinmoto­ren vågner op til dåd og blander sig i arbejdsbyr­den.

De fleste kilometre blev kørt på motorog landevej, hvor C-HR’EN gjorte god figur. Den er et rart sted at opholde sig – isaer efter faceliftet, hvor kabinen har fået større bløde overflader, mens det rustikke infotainme­ntsystem har fået en tiltraengt opdatering med Apple Carplay og Android Auto. Modsat trenden, har Toyota tilføjet analoge menuknappe­r til den trykfølsom­me skaerm i midten. Det gør betjeninge­n nemmere.

Ingeniører­ne har også fintunet undervogn og styretøj på den kraftigste model, men uden en direkte sammenlign­ing med den gamle C-HR, er det svaert at konstatere den store forskel. Med 184 hk er C-HR en komfortabe­lt, kvik og velkørende grøn bil med stil.

 ??  ?? Topmodelle­n har som standard effektive Led-forlygter med kurvelys, sorte 18” alufaelge og to-tonet lakering.
Topmodelle­n har som standard effektive Led-forlygter med kurvelys, sorte 18” alufaelge og to-tonet lakering.
 ??  ?? ▲ Laekrere materialer, Apple Carplay og Android Auto får C-HR kabinen til at føles ung igen.
▲ Laekrere materialer, Apple Carplay og Android Auto får C-HR kabinen til at føles ung igen.
 ??  ?? ▶ Benzinmoto­ren yder 152 hk alene, men elmotoren banker den samlede effekt op på 184 hk.
▶ Benzinmoto­ren yder 152 hk alene, men elmotoren banker den samlede effekt op på 184 hk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark