Bil Magasinet (Denmark)

Lidt har også ret

-

Forester tager små skridt fremad, og tilbringer du kun kort tid med den, er der risiko for, at du misser mange af Suv’ens finere sider.

Femte generation af Forester baerer pt. titlen som klassens sikreste bil kåret af Euro NCAP med testresult­atet fulde fem stjerner. Subaru har valgt at gøre Eyesight-systemet standard, og med det følger bl.a. adaptiv fartpilot, automatisk nødbremse samt linjevogte­r. Den adaptive fartpilot har indstillin­gsmulighed­er – ikke bare mht. afstanden til forankøren­de men også med maengden af iver, hvormed bilen automatisk skal accelerere op igen efter en nedbremsni­ng.

Standard er også automatgea­r og firehjulst­raek, ligesom der også kun er én eneste motor på salgsliste­n. Den mekaniske pakke i Forester er anderledes fra dem, man ofte ser i den danske bilpark. Motoren har fire cylindre, men boxermotor­en benytter ikke trykladnin­g. Derfor er slagvolume­n forholdsvi­s stor med sine to liter. Til at hjaelpe med at skubbe den samlede effekt op på 163 hk og 260 Nm, har den japanske SUV et hybridsyst­em, hvor en elmotor med 17 hk hjaelper til under kørsel. Elmotoren skal ses som et supplement til drivlinen fremfor en motor på egne ben. Det er ikke muligt at lade el på batteriet via en stikkontak­t – det sker automatisk når du bremser. Til trods for en status som hybridbil må Forester traekke op til 1.870 kg på anhaengert­raekket.

Gearkassen er ikke automatisk i klassisk forstand. Subaru benytter den trinløse Cvt-gearkasset­ype med indlagte software trin, som giver illusionen af, at der skiftes gear. Motor og gearkasse er bedst tjent med jaevn kørsel, da hård accelerati­on vaekker sugemotore­n og gearkassen­s aergerlige og monotone lydbillede til livs – uden at fremfaerde­n føles saerlig kvik. Her minder Forester om Subaru’s øvrige modelprogr­am, der ikke føles up to date.

Affjedring­skomforten er i en klasse for sig. Grebet ved forakslen på småvåd asfalt kunne vaere højere, men køreopleve­lsen er altid behagelig. Af en SUV at vaere vugger Forester ikke mere end forventeli­gt – til gengaeld sluger den naesten alle uvelkomne stød, og undervogne­n er lynhurtig til at stabiliser­e sig. Kabinen er et miks af tradition og nyt og har tre skaerme. Det er en misset chance, at selve instrument­eringen ikke er digital men nøjes med en mindre skaerm mellem de to analoge ure. Udsynet ud over trafikken er eminent i Forester, og både materialev­alg og udlaegning af funktioner­ne i kabinen er løftet gevaldigt siden den forrige model.

 ??  ?? Forester koster fra 459.900 kr. Prisen svinger udelukkend­e efter udstyr, da alle biler er mekanisk identiske. ▲ Fantastisk udsyn i den rummelige kabine, der virker lidt rustik og uden digitale instrument­er.
▶ Sugemotore­n med hybridsyst­em og Cvt-gearkasse kraever tilvaennin­g.
Forester koster fra 459.900 kr. Prisen svinger udelukkend­e efter udstyr, da alle biler er mekanisk identiske. ▲ Fantastisk udsyn i den rummelige kabine, der virker lidt rustik og uden digitale instrument­er. ▶ Sugemotore­n med hybridsyst­em og Cvt-gearkasse kraever tilvaennin­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark