Bil Magasinet (Denmark)

Her er den bedste Peugeot 208

- Tekst & foto Søren Juul

Peugeot har gjort sig umage for at gøre alle, der kan klemme sig ind i det kompakte cockpit af den nye 208, tilfredse. Jeg har kørt småture i alle motorvaria­nter og er kommet frem til følgende konklusion: Skal du have en billig bil, der kan køre dig fra A til B, og se fiks ud mens den gør det? Så tager du den med 75 hk til 147.990 kr. Skal du pendle langt hver dag, fås 208 med en staerk og støjsvag dieselmoto­r med 100 hk og en bedre gearkasse til 164.990 kr.

Vil du hellere have en elbil, kan du reservere den 136 hk staerke og kvikke e-208 til 229.990 kr – men vaer opmaerksom på, at dens undervogn er strammet op for at håndtere batteriets mervaegt, og det koster på komforten. Der er også en 208 med en 130 hk benzinmoto­r, men den fås kun med et mageligt automatgea­r og føles ikke som den semi-gti, vi havde håbet på. Den optraeder desuden ikke på den danske prisliste i skrivende stund.

Den bedste 208 lige nu er forsynet med en ivrig 101 hk 1,2-liters turbobenzi­nmotor, som får den lille minibil til at springe fremad med en ungdommeli­g kådhed som en god, gammel Peugeot 106 Rallye fra midt-1990erne – bare med mere praecise gearskift, bedre bundtraek et behageligt niveau af komfort i en kabine med fem døre. Det lille rat er forbundet til et kvikt styretøj, så den kompakte minibil er en fornøjelse at smutte rundt med på de små veje.

Den koster 164.990 kr. med basisudsty­r Active, men find de 15.000 kr. ekstra og opgradér til Allure-udstyr, der forsyner bilen med blandt andet aluminiums­faelge, automatisk klimaanlae­g, elruder bag, p-sensorer bag og de digitale instrument­er med 3D-grafik, som ser smarte ud, men kan gemme sig bag toppen af ratkransen. Det sidste kan du justere dig ud af, men er et irritation­smoment i en ellers vellykket bil.

 ??  ?? ▲ Den nye 208 er gladere for sving end den gamle. Led-hugtaender­ne (kørelys) er standardud­styr.
▲ Den nye 208 er gladere for sving end den gamle. Led-hugtaender­ne (kørelys) er standardud­styr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark