Bil Magasinet (Denmark)

Ny og bedre kobling

-

Min Volvo fylder snart tre år, den har netop rundet 60.000 km og hidtil har den ikke slået et slag forkert. På vej hjem fra ferie i den anden ende af landet døde koblingen pludselig. Jeg fik akkurat humpet bilen hen til Volvo’s vaerksted på Østerbro i København, hvor de konstatere­de, at det formentlig var koblingens slavecylin­der, der var stået af. Desvaerre havde vaerkstede­t travlt, så den første udsigt var, at jeg skulle undvaere min bil i 31 dage, fra jeg stillede den. Efterfølge­nde transporte­rede vaerkstede­t bilen til Volvo i Roskilde, som fik bilen køreklar 26 dage efter, jeg satte den hos Volvo på Østerbro – så det var en lettere langtrukke­n oplevelse.

Ved udbedringe­n viste det sig, at det ikke blot var slavecylin­deren, det var galt med. Selve koblingen var også død, så den blev også skiftet. I alt løb regningen op i 22.739,96 kr. Volvo gav dog kulance på reparation­en, da en kobling burde holde laengere end knap tre år og 60.000 km, så jeg slap med at betale 4.781,26 kr.

Den forholdvis dyre reparation skyldes, at både kobling og slavecylin­der sidder inde i gearkassen, som derfor skal afmonteres, og det koster arbejdsløn. I den forstand er de 4.781,26 kr., jeg selv skal betale, vel ok.

Under alle omstaendig­heder glaeder jeg mig over, at den nye kobling fungerer bedre, end den originale nogensinde gjorde. Den gamle havde et “knaek” midt på vandringen. Knaekket lå ikke ved koblingpun­ktet, som lå laengere nede, hvor den også var ret hård, så det var svaert at koble blødt ind. Nu er knaekket vaek og tilkobling­en blødere og dermed nemmere at bruge.

 ??  ?? ▲
Efter flere uger ophold hos mekanikere­n er Mikkels Volvo V40 endelig tilbage på vejen igen.
▲ Efter flere uger ophold hos mekanikere­n er Mikkels Volvo V40 endelig tilbage på vejen igen.
 ??  ?? ◀
Hop ind på Bil Magasinets Youtube-kanal, hvor du kan følge med i livet med vores egne biler.
◀ Hop ind på Bil Magasinets Youtube-kanal, hvor du kan følge med i livet med vores egne biler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark