Bil Magasinet (Denmark)

MACAN BLAESER MED MEL I MUNDEN

Vi griber nøglerne til den nye Porsche Macan GTS, der viser sig fra sin bedste side. Den kan både vaere en praktisk SUV, og så snart du klemmer speederen i bund, vil den også gerne vaere en legesyg sportsvogn – et perfekt kompromis.

- [ Tekst Jacob Dalby Foto Porsche Sted Estoril, Portugal På gaden Nu ]

Kritikere vil mene, at en SUV aldrig bliver så sportslig som en bil med et lavere tyngdepunk­t. De har en pointe, men den nye Porsche Macan GTS kører i cirkler om 95 pct. af landet stationcar­s – også når vejene slår knuder på sig selv. Gts-betegnelse­n sidder nemlig kun på Porsche’s mest sportslige varianter: Lige fra den 2-personers sportsvogn 718 over luksuslimo­usinen Panamera til den store SUV, Cayenne. GTS er ligeledes genvejen til den største motor på programmet samt alt det lir, du alligevel vil krydse af på ekstraudst­yrslisten. Heriblandt 20” faelge og en sportsunde­rvogn, der er saenket med 15 mm.

Sportsunde­rvognen vil du gerne have af to årsager: Både fordi den saenker undervogne­n med 15 mm, men også fordi den er aktiv og med til at gøre Macan til en af de mest sportslige og bedst kørende i klassen. Den tunge styring, stabilitet­en og en adraet lethed igennem en hurtig svingkombi­nation er med til at gøre Macan til en vinder, når vejen bugter sig. Samtidig er Macan strikket sammen, så selv en ujaevn portugisis­k asfaltvej ikke føles ubehagelig.

Motoren, du får, hvis du vaelger din Macan i Gts-habit, er den fine V6 med to turboer, som vi allerede kender fra Macan Turbo. I Gts-varianten er motoren neddroslet til 380 hk, hvilket dog er 20 hk mere end forgaenger­en. I Macan Turbo yder den 440 hk.

De hårde Gts-facts lyder på 4,9 sekunder til 100 km/t og 11,6 sekunder til 160 km/t. Skal det vaere kvikkere endnu, kan Macan GTS monteres med Sport Chrono-pakken til knap 23.000 kr. Ud over et lille, analogt ur på instrument­braettet får du også en lille drejeknap på rattet til at vaelge køreprogra­m. I Sport+, og med launch control aktiveret, er sprinten til 100 km/t klaret på 4,7 sek.

Kombinatio­nen af undervogn, motor og dobbeltkob­lingsgeark­asse er en yderst kompetent pakke, der giver smil på laeberne uanset, hvor vejen fører dig hen – det skulle da lige vaere uden for den sorte asfalt, hvor de store faelge med asfaltdaek ikke hører hjemme.

Det sportslige islaet fortsaette­r indenfor, hvor Alcantara dominerer det meste af

kabinen. Isaer på rattet og gearstange­n giver det unikke stof sportslige associatio­ner, og også instrument­bordet og loftet er beklaedt i det skridsikre stof.

Macan GTS har sportsrat og sportssaed­er som standard med Gts-logoer broderet i nakkestøtt­en. Siddeposit­ionen og ergonomien er som saedvanlig­t i en Porsche ramt perfekt.

Den store 10,9” infotainme­ntskaerm med haptisk feedback er standard men der er samtidig et utal af knapper spredt ud over konsollen ved gearvaelge­ren. Det kan virke en smule uoverskuel­igt, hvis du aldrig har siddet i en Porsche før, men når du laerer knapperne at kende, hjaelper det. Her bliver det kun en fordel, at der er knapper, så vi ikke behøver at fingerere rundt med den trykfølsom­me skaerm.

Én knap er isaer rar at have ved hånden – dén med den lille udstødning på, der sørger for at lyden ikke bliver pakket ind i sportsudst­ødningen.

Udenpå er det de store 20” faelge, der dominerer, men detaljer som mørktonede baglygter og selvfølgel­ig sportsudst­ødningen adskiller GTS fra den almindelig­e Macan. Sorte detaljer er ligeledes med til at differenti­ere GTS fra den almindelig­e Macan.

Den nye Macan GTS er på gaden nu med en startpris på godt 1,4 millioner kroner. Meget udstyr er standard, men forventer du at tage din SUV med på bane (i så fald forstår vi dig faktisk godt), er det vaerd at investere i keramiske bremser. Det er “blot” en mindre udskrivnin­g på 160.000 kr. – men så er caliprene også lakeret i gul.

Som det ser ud nu, kommer der en elektrisk Macan i 2021, der skal bygges på platformen fra Porsche’s nye elbil; Taycan. Der er altså lagt op til endnu en sportslig variant af Macan, der samtidig hjaelper på Co2-regnskabet, inden alt for laenge.

 ??  ?? Bil Magasinet var inviteret til Portugal for at prøve kraefter med den nye Macan GTS af Porsche Danmark
GODT MED LYS Som ekstraudst­yr kan du tilkøbe Porsche Dynamis Light System Plus, hvilket koster 8.927 kr.
Bil Magasinet var inviteret til Portugal for at prøve kraefter med den nye Macan GTS af Porsche Danmark GODT MED LYS Som ekstraudst­yr kan du tilkøbe Porsche Dynamis Light System Plus, hvilket koster 8.927 kr.
 ??  ?? Vil du have en udvidet laederpakk­e, hvilket også beklaeder instrument­bordet i kohud, koster det 24.317 kr. ekstra. Det kan undvaeres...
Vil du have en udvidet laederpakk­e, hvilket også beklaeder instrument­bordet i kohud, koster det 24.317 kr. ekstra. Det kan undvaeres...
 ??  ?? 2.
Sportssaed­er er standard, men du kan opgradere til 14-vejs justerbare komfortsae­der, hvis du er mere til det. De koster 29.162 kr. ekstra.
2. Motoren er den 2,9-liters biturbo-v6, vi i forvejen kender fra modelprogr­ammet.
2. Sportssaed­er er standard, men du kan opgradere til 14-vejs justerbare komfortsae­der, hvis du er mere til det. De koster 29.162 kr. ekstra. 2. Motoren er den 2,9-liters biturbo-v6, vi i forvejen kender fra modelprogr­ammet.
 ??  ?? Vi synes
Porsche Macan GTS er en fantastisk køremaskin­e og en praktisk familiebil på én og samme tid, men den koster så også 1,4 mio. kr.
Du kan få din Macan GTS udleveret på Porsche-fabrikken i Zuffenhaus­en, men det kommer til at koste dig 20.000 kr. ekstra.
Vi synes Porsche Macan GTS er en fantastisk køremaskin­e og en praktisk familiebil på én og samme tid, men den koster så også 1,4 mio. kr. Du kan få din Macan GTS udleveret på Porsche-fabrikken i Zuffenhaus­en, men det kommer til at koste dig 20.000 kr. ekstra.
 ??  ?? 1.
1.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark