Bil Magasinet (Denmark)

AUDI R8 V10 SPYDER

Bil Magasinet har fået en splinterny Audi R8 til 3,8 mio. kr. på danske plader til test. Det er der jo ingen, der har råd til. Heldigvis har vi en fornuftig redaktion, som har fundet to brugte alternativ­er – som du muligvis heller ikke har råd til, suk...

- Tekst & foto Anders Richter

Når du smider speederen i bund på en splinterny Audi R8 Coupé Performanc­e, er det svaert at slå den følelse af kriller, du får i maven. Alt sitrer, og de 10 cylindre gør alt, hvad de kan for, at du skal falde pladask for dem. Kaerlighed­en varer lige omtrent til, du har set prisskilte­t på testbilen, der lyder på 3,8 mio. kr. Det er rigtig mange penge for en bil – og også for en R8. For der findes altså nogle brugte alternativ­er, som er mindre hårde ved din pengepung.

Den oprindelig­e Audi R8 kom på markedet i coupé-form i 2006. I Audi-sammenhaen­g var det noget af en nyhed. Maerket havde flere gange gennem tiderne leget med tanken om en centermoto­rbil, men det var først i 2003 med “Le Mans quattro Concept car”, at der kom skred i tingenen, og ledelsen gav grønt lys. Tre år senere i 2006 stod produktion­sbilen klar til at køre ud fra fabrikken i Neckarsulm, hvor der var blevet brugt over 200 mio. kr. på at ombygge fabrikken til at kunne producere den nye centermoto­rsportsvog­n.

Styretøjet er let. Jeg sidder fantastisk og kan let overskue den korte front. Omdrejning­staelleren­s røde felt starter først et godt stykke nord for 8.000 o/min, og med et fast greb lancerer jeg en nedgearing. Gearstange­n er kold og udført i det smukkeste aluminium – praecis som resten af bilen. Hvis ikke lyden fra gearstange­n, når den ryger i andet, giver dig gåsehud, så sker det, når V8-motoren vågner bag dig.

Selv om Audi R8 i dag er udstyret med en V10-motor, var den oprindelig­e i stedet udstyret med en mindre V8 hentet fra datidens RS4. Motoren er en perle, men mere-vil-have-mere-mentalitet­en har gjort, at nogle folk overser den lidt. V8’eren lyder eminent, når den får pisk, og selv om R8 er udstyret med firehjulst­raek føles den let på tå. Den bevaeger sig elegant fra sving til sving, og på de lige straek kan motoren få lov til at kysse det røde felt igen og igen.

Første generation af Audi R8 var i produktion fra 2006-2015 og fik et facelift i 2010 (hvilket du kan laese mere om på de naeste sider). Den oprindelig­e R8 Coupé, som vi kører her, kan meget vel gå hen og få samlerpote­ntiale, og derfor kan det faktisk vaere en helt fin investerin­g. Købte du en tidlig R8 V8 med manuelt gear for tre år siden, ville du kunne få det samme for bilen i dag, da priserne står stort set stille.

Biler med R-tronic (manuelt gear med automatise­rede skift) er mindre eftertragt­ede, da de er dyrere at holde ved lige på grund af skift af kobling.

Hos Nellemann Leasing kan du komme bag rattet af en Audi R8 som på billederne for 4.495 kr. plus moms om måneden med seks måneders kørsel og seks måneders stilstand.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I det første år i produktion, 2006, blev der kun produceret 164 eksemplare­r af Audi R8. Gå efter en tidlig, de kan blive penge vaerd.
I det første år i produktion, 2006, blev der kun produceret 164 eksemplare­r af Audi R8. Gå efter en tidlig, de kan blive penge vaerd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark