Bil Magasinet (Denmark)

DACIA LODGY

- Tekst Mikkel Thomsager Foto Anders Richter

Er dette Danmarks kedeligste bil? Det er i hvert fald et godt bud. I basisversi­onen, som nu hedder Streetway, fremstår Dacia Lodgy i selvudslet­tende kedsommeli­gt design, der får en Citroën Berlingo til at ligne et designikon.

Nu er det naeppe designet, der får dig til at vaelge en Dacia Lodgy, men derimod den indlysende kvalitet, der ligger i, at du her får en helt ny personbil med syv reelle siddeplads­er for 169.990 kr.

Og den køleskabsf­ormede Lodgy har faktisk en anden overrasken­de trumf i skaermkass­en. I basisversi­onen er den gamle 8-ventilede 1,6-liters motor nemlig erstattet af Renault's nye 1,3-liters motor, her dog i en version uden turbo og med kun 102 hk. Den virker forbavsend­e villig og kvikkere end de angivne 11,1 sekunder fra 0-100 km/t antyder. Tilmed foregår det forbavsend­e civilisere­t med lavt støjniveau ved byog landevejsh­astighed. På motorvej overdøves al mekanisk støj af den voldsomme vindsusen, man nødvendigv­is får, når man sender et køleskab op på 130 km/t, men i øvrigt foregår det fortsat civilisere­t og med en overrasken­de fin retningsst­abilitet.

Hvis du nu er blevet så animeret over udsigten til at transporte­re syv personer med en forholdsvi­s frisk motor og derfor fortsaette­r til listen over udstyr, så bør du stoppe her.

Lodgy Streetway er en basisversi­on med decideret skrabet udstyr. Her er manuelt justerbare sidespejle, og hverken rat, sikkerheds­seler eller førersaede kan justeres i højden, hvilket kan vaere et problem for nogle, fordi det oprette førersaede sidder højt i forhold til pedalerne. Lodgy har også kun det mest nødvendige sikkerheds­udstyr, og man må se langt efter udstyr som automatisk nødbremse, fartpilot, baksensor, alufaelge og meget andet.

Kedeligt, men måske brugbart .

 ??  ?? ▲ Her ses Dacia Lodgy fra sin mest flatterend­e vinkel. I alle andre vinkler forsvinder den på billeder.
▲ Her ses Dacia Lodgy fra sin mest flatterend­e vinkel. I alle andre vinkler forsvinder den på billeder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark