Bil Magasinet (Denmark)

MERCEDES C 300 COUPÉ

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Det gav en del opmaerksom­hed, da Volvo som en af de første bilproduce­nter meddelte, at alle deres modeller ville vaere elektrific­erede i 2020. Laeste man meddelelse­n hurtigt, kunne man få det indtryk, at de udelukkend­e ville producere elbiler. Det var ikke tilfaeldet – 'elektrific­eret' betyder blot tilføjelse­n af en eller anden form for elmotor.

Et af svarene er de nye B-motorer. Hidtil har Volvo navngivet sine forbraendi­ngsmotorer med T i modelbeteg­nelsen for benzinere og D for diesel. "B" er et udtryk for, at de nye motorer har fået tilføjet en mild-hybrid drivline. Lidt forvirrend­e kan modelbeteg­nelsen B daekke over enten en benzin- eller dieselmoto­r, men altid kombineret med elmotor.

Volvo har allerede en opladnings­hybrid i Xc90-programmet i form af T8bilen varianten. Den kan køre op til 50 km udelukkend­e på el.

B5 fungerer dog som en traditione­l hybrid, der ikke kan lades op inden afgang. Eltilskudd­et fungerer via et 48-volt system og kommer kun fra det,

selv kan producere, og tilskuddet bliver derfor tilsvarend­e mindre. Faktisk så lille at man ikke maerker det i daglig brug, hvor man blot starter og kører sin XC90 som var det en almindelig­e diesel.

B5 er med dieselmoto­r og på 235 hk som i den hidtidige D5, men braendstof­økonomien er forbedret med 15 procent til 14,9 km/l. Under testperiod­en nåede vi ikke meget over 11 km/l, men det er faktisk okay bilens vaegt taget i betragtnin­g.

Overgangen fra D5 til B5 gaelder udelukkend­e den elektriske optimering og deraf mindre braendstof­forbrug. Der følger ingen visuelle aendringer med, og XC90 tager sig fortsat ud som en nydelig Volvo med ekstra af det hele, og nu altså også med el.

 ??  ?? ▲ Den tekniske opgraderin­g til mild-hybrid udgør overgangen til modelår 2020 for XC90.
▲ Den tekniske opgraderin­g til mild-hybrid udgør overgangen til modelår 2020 for XC90.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark