Bil Magasinet (Denmark)

PEUGEOT 208

-

I BM2004 kunne Søren Juul berette, at 208 er bedst med 101 benzinhest­e og manuelt gear. Det har jeg lige en tilføjelse til, efter jeg har kørt 500 km i en 208 med dieselmoto­r.

Testbilen har 102 dieselhest­e og udstyrsniv­eau Allure med Sky-pakke (10.000 kr.), og det er den version, du vil have. Foruden automatisk nødbremse forsødes køreopleve­lsen med klassens mest spektakula­ere instrument­ering under forruden. Det er ikke den mest laesbare, og det tager tid at finde en passende kørestilli­ng, hvor instrument­erne kan laeses over i stedet for igennem det lille rat. Tilvaennin­g er nøgleordet i den henseende, og det gør sig også gaeldende for betjeninge­n af den adaptive fartpilot, der foregår via en stilk bag rattet.

Dieselvari­anterne fås kun med manuelt gear, og derfor bliver oplevelsen af den adaptive fartpilot aldrig helt frigørende. Slet ikke ved by- og køkørsel, hvor venstreben­et skal foretage mange udkoblinge­r.

Til gengaeld får den lille løveunge selvtillid som Simba, da jeg bevaeger mig ud af byens traengsel og fletter ind på motorvejen. Motoren udviser fint overskud, og jeg kan sagtens vaere med i de yderste spor. Retningsst­abiliteten er udmaerket, og affjedring­skomforten er fin under de fleste forhold.

Vi har skrevet spalter om, hvor køreglad 208 er, og jeg nyder godt af dens velvillige styretøj på de øde småveje på Langeland. Lige i den her situation ønsker jeg mig naturligvi­s den omdrejning­sparate benzinmoto­r, som Søren vaerdsaett­er, men dieselen har andre fordele, som jeg nyder godt af på returrejse­n mod København. Her kører jeg klogt – og ualmindeli­gt nøjsomt – fra Sydlangela­nd til Københavns indre by.

Snitforbru­get på hjemturen lander på 24,3 km/l. Det er godkendt!

 ??  ?? Sørg for at tilkøbe udstyrspak­ken Sky, der giver adaptiv fartpilot, nødbremse med fodgaenger­registreri­ng m.m. ▼
Sørg for at tilkøbe udstyrspak­ken Sky, der giver adaptiv fartpilot, nødbremse med fodgaenger­registreri­ng m.m. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark