Bil Magasinet (Denmark)

Flere drivliner

Dette nummer rummer test af biler med alle former for drivliner. Det er et svaert valg.

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør

Der var engang for bare tre eller fem år siden, hvor det indledende spørgsmål til svaret på dit naeste bilvalg var, om du skulle vaelge benzin eller diesel? Bortset fra almindelig­e praeferenc­er var svaret forholdvis nemt at finde: Hvis du kørte under 20.000 km om året, gik du efter en benzin. Kørte du mere end det, var svaret diesel.

I dag er verden på mange måder mere indviklet. Du har mange flere muligheder for valg af drivline, og kørselsbeh­ovet kan ikke laengere blot opregnes i et km. Du skal forholde dig til dit daglige kørselbeho­v opregnet i straekning­er og vejtyper, optankning­smulighede­r, beskatning­sforhold og mere, inden du lader følelserne køre af med dig. Og det stopper ikke der. Når du endelig har valgt maerke, model og variant, skal du til at overveje, hvordan den skal finansiere­s, hvilket let kan sende dig tilbage til overvejels­erne om, hvilken drivline, du skal vaelge. For også når det gaelder finansieri­ng, er der i dag mange flere muligheder, som kan have stor betydning for totaløkono­mien i din nye bil.

Flere og flere sammenlign­ende test i Bil Magasinet sker på tvaers af drivliner, fordi forskellig­e bilproduce­nter placerer og prissaette­r varianter forskellig­t inden for sammenlign­elige modelprogr­ammer. Denne gang er vi dog sluppet afsted med en stram opdeling. Frederik T. Freys duel fra side 38 mellem Mercedes C-klasse og VW Passat gaelder således direkte sammenlign­elige opladnings­hybrider. I stortesten fra side 44, som Frederik også tager sig af, møder Ford Puma Nissan Juke, Renault Captur og Peugeot 2008. Her gaelder det i alle fire tilfaelde varianter med en lille benzinmoto­r, mens Steen Bachmanns dundertest fra side 56, hvor Tesla S møder den tyske opkomling Porsche Taycan på Sjaellands­ringen, handler om eldrift i topklassen.

Der er stadig mange følelser forbundet med valgene. Elbilerne deler vandene, og opladnings­hybridbile­rne har skaffet sig nye fans delvist takket vaere en saerlig firmabilbe­skatning. Det er også langt fra alle bilproduce­nter, der er kommet lige langt med den nye teknik, selv om det ser sådan ud på opgivelser­ne. Det er her, vi håber at gøre dig klogere også med dette nummer af Bil Magasinet. God laeselyst.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark