Bil Magasinet (Denmark)

Frankenste­in Ford

Den profession­elle kør-sidelaens-mester Ken Block er netop nu ved at bygge sin naeste voldsomme maskine. Bilen, han starter med, er noget helt saerligt – den er én af de mest oversete og kiksede Mustang-generation­er nogensinde.

- Tekst Frederik T. Frey Foto Pr

Kig rigtig godt på den sorte bil på disse sider. Mange vil sikkert kunne genkende den som en Ford – måske tilmed en Mustang. Amerikaner­bilentusia­ster kan nok også tidsbestem­me årgangen til tredje generation – den såkaldte Fox Body. Alt det er korrekt og så alligevel ikke – for den sorte Ford findes slet ikke. Der er tale om en 3D-tegning af et kommende vaerktøj til den profession­elle drifter og showman Ken Block. Tegningern­e er lagt op på internette­t som en teaser og fortolknin­g af, hvordan den faerdige bil kunne komme til at se ud. Navnet ligger dog allerede fast – “Hoonifox”. “Hooni”kommer fra Blocks eget racerteam Hoonigan Racing Division, mens “Fox” drager Mustang-generation­en ind i ligningen. Tidligere har Ken Block kørt i lignende ombyggede Ford’er med “Hooni” i navnet – prøv bare at søg på Youtube efter “Hoonitruck” eller “Hoonicorn RTR”.

Stregerne til den nye og ekstreme racerbil er slået af Ash Thorp, der hovedsagel­igt er kendt som grafisk designer og også har til opgave at skabe Batmobil til en kommende Batman-film. De specifikke detaljer omkring kraefter og praestatio­ner er endnu uvisse. Men med Ken Block bag roret på projektet bliver det alt andet end kedeligt. Flere af hans tidligere biler har haft enorme kraefter og firehjulst­raek, hvilket gør dem i stand til de mest utrolige akrobatisk­e ting på asfalten.

Karrosseri­et er udbygget på 3D-tegningern­e. Ford’en har gaeller, riller og luftkanale­r allevegne, ligesom for- og saerligt bagskaerme­ne er udbygget betragteli­gt. Hvilken motor, der laegges i dyret, er der endnu ingen detaljer om. Men Fox Body-generation­en af Mustang er ikke kendt for store overarme – og faktisk er valget af netop denne type Mustang interessan­t, da den indtil videre ikke er synderligt eftertragt­et.

 ??  ?? Lamellerne på bagruden er en yderst tidstypisk detalje. I 1980’erne var det stylinguds­tyr på mange biler.
Lamellerne på bagruden er en yderst tidstypisk detalje. I 1980’erne var det stylinguds­tyr på mange biler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark