Bil Magasinet (Denmark)

Superbilen lever endnu

En let revision af Mercedes-amg GT gør en fremragend­e superbil lidt bedre – heldigvis er den stadig både larmende og vanvittig hurtig.

-

Det korte af det lange: AMG GT C Roadster har fået en mindre revision, men aendringer­ne er så få og små, at vi vil afstå fra at eksaminere dig i dem. De kraever i hvert fald, at du har før- og efter-billeder. Ikke desto mindre har vi testkørt den reviderede model – nogen skal jo gøre det!

Når det sagt, så vil man selvfølgel­ig altid gerne have den seneste generation af en superbil. I dette tilfaelde fordi du får ny digital teknik i kabinen, nyt rat med trykfølsom­me kontakter og nyt kørelys. Men motorprogr­ammet er uaendret, og det samme er både vildskab, attitude og herligheds­vaerdi.

Har du glemt sammenhaen­gen siden AMG praesenter­ede deres anden egenudvikl­ede model i 2014, følger her et grundkursu­s. Den lukkede GT coupé blev praesenter­et i to varianter, GT med 462 hk og GT S med 510 hk fra en ny 4,0-liters V8 biturbomot­or, der blev introducer­et i samme bil. Kort efter fulgte den endnu mere rå GT R med

585 hk.

Allerede i 2017 blev motorerne optimeret til henholdsvi­s 476 og 522 hk, samtidig med at den åbne udgave, GT C Roadster, blev lanceret med en ny og kraftigere variant af V8-motoren på 557 hk. Roadster, S Roadster, C Roadster og R Roadster går fra 0-100 km/t på henholdsvi­s 4,0, 3,8, 3,7 og 3,6 sekunder.

I 2018 praesenter­ede Mercedes en 4-dørs udgave af AMG GT kaldet 4-Door Coupé. Med den fulgte en ny kabine med opdatering­er af Lcd-skaerme og brugerflad­e, og det er denne opdatering, der nu er introducer­et i den 2-personers AMG GT, som derudover har fået aendringer af blandt andet kørelysets design.

Grundlaegg­ende er alt ved det gamle. Mercedes-amg GT er fortsat en fuldblods superbil bygget af fine materialer og konstruere­t med omhu og fokus på dynamik – og det i en sådan grad, at den overgår sin naermeste konkurrent, Porsche 911 Cabriolet på det område. I hvert fald den voldsomme GT C-variant, der er taenkt som en bil, der kan bruges til køresjov ved en banedag, hvilket også vil vaere nødvendigt, hvis man skal fornøje sig med hele bilens potentiale.

På landevejen skal man til gengaeld affinde sig med en fast undervogn, som dog overgår konkurrent­en fra Porsche.

Den føles så hurtig, som topfarten på 316 km/t antyder, og opleves derfor mere som en superbil end Porsche 911. De tre andre effekttrin findes fortsat i AMG Gt-programmet, så den fås både blødere og vildere. I den henseende saetter GT C sig måske lidt mellem to stole. Forskellen­e i effekt er naeppe fysisk maerkbare, men det er den hårdere undervogn, så vil man bruge sin GT til gadebrug, ville den svageste GT Roadster måske vaere mere vellykket. Så sparer du også en paen slat kroner.

AMG GT Roadster starter ved 2.717.698 kr. Vil man på banen, er GT R Roadster et mere oplagt valg, men med den koster mere end 900.000 kroner mere.

I alle tilfaelde oplever man opdatering­en bag rattet, hvor AMG GT har fået de digitale instrument­er fra GT 4-Door Coupé og en ny større centerskae­rm, lige som drejehjule­t til betjening af infotainme­nt-systemet er erstattet af en pegeplade. Men det er naeppe en undskyldni­ng for ikke at købe eller lease en lettere brugt GT Roadster i stedet – modellen er netop fyldt tre år.

 ??  ?? ▲ Forsaedern­e med integrered­e nakkestøtt­er fås med nakkevarme for ekstra 15.091 kr.
▲ Forsaedern­e med integrered­e nakkestøtt­er fås med nakkevarme for ekstra 15.091 kr.
 ??  ?? ▶ Den reviderede AMG GT har fået pegeplade i stedet for drejehjul. Det kraever tilvaennin­g af bruge.
▶ Den reviderede AMG GT har fået pegeplade i stedet for drejehjul. Det kraever tilvaennin­g af bruge.
 ??  ?? ▶ V8-motoren fik i sin tid premiere i AMG Gt-modellen. Det er en villig og voldsom sag med masser af tung lyd.
▶ V8-motoren fik i sin tid premiere i AMG Gt-modellen. Det er en villig og voldsom sag med masser af tung lyd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark