Bil Magasinet (Denmark)

Luksus-rugbrød

-

VW Multivan er en kassevogn fyldt med saeder og masser af luksus. Det spiller, men det koster også at køre på første klasse hos VW.

I 1950 lancerede Vw-koncernen en ny model. Den hed Type 2, og hvad tyskerne ikke vidste var, at dette skulle gå hen og blive den bedst saelgende varevogn i verden med over 12 mio. solgte eksemplare­r. I Danmark fik den øgenavnet “Rugbrødet”, og nørderne adskiller de forskellig­e generation­er med et T1, T2, T3 osv. I dag er vi fremme ved T6, som ovenikøbet har fået et facelift, hvilket giver den betegnelse­n T6.1.

Noget af det vigtigste ved VW’S Tmodeller har altid vaeret diversitet­en. I nutidens palette af versioner har vi Transporte­r, som er den skrabede varevogn. Caravelle er den, der kan transporte­re flest personer. Autocamper­en California er til dig, der vil opleve Europa fra din bil og kunne koge et aeg i kabinen, mens du fisker en kold øl op fra køleskabet. Sidst men ikke mindst har vi Multivan, som er den mest luksuriøse minibus, der kan skraedders­yes til lige praecis dit behov. Og sådan en er testbilen.

Den er udstyret med tre saederaekk­er, hvor de to bageste vender mod hinanden og har monteret flyborde, så du kan holde et møde, mens du cruiser afsted i høj fart på Autobahn. Og tro mig, denne Multivan vil gerne indtage ydersporet.

De 199 hk og 450 Nm gør den i stand til at krydse store afstande i et højt tempo. Selv om Multivan er en stor basse på 4,9 meter og 2,5 ton på vaegtskåle­n, kører den meget personbils­agtig, og det nye interiør, den har fået med faceliftet, gør, at du nogle gange helt glemmer, at du sidder i en stor bus og ikke en Golf eller Passat.

Da T1 blev lanceret i 1950 var det et køretøj, som skulle hjaelpe folket med at komme på hjul igen efter 2. Verdenskri­g, så den skulle vaere billig. Der er sket lidt siden da.

T6.1 Multivan starter ved 650.895 kr. med en 110 hk diesel med 5-trins manuelt gear. Topvariant­en, som vi tester koster 871.895 kr., og kaster vi lidt udstyr oveni som adaptiv fartpilot (9.967 kr.), el-skydedøre (34.265 kr.), Led-lygter (24.287 kr.) og 3-zonet klimaanlae­g (21.795 kr.) ender slutprisen noget højere. Testbilen er spaekket med ekstraudst­yr, hvilket får regningen til at ende på 1,2 mio. kr. Det er mange penge, og VW’S Rugbrød er nået langt fra sit udgangspun­kt som vaerende en bus til folket. Dagens Multivan er ekstravaga­nt. Heldigvis findes der stadig en variant til folket i form af Transporte­r, som du kan laese om til højre.

 ??  ?? ▲ Rat og infotainme­nt er dér, hvor der virkelig er sket meget i faceliftet af VW’S Multivan.
▶ Her er plads til fem voksne og en smule bagage. Piller du stolene ud, har du 4.300 liter bagagerum!
Testbilen er spaekket med udstyr, hvilket får den samlede pris op på 1.190.440 kr. Der er sket meget med VW’S rugbrød...
▲ Rat og infotainme­nt er dér, hvor der virkelig er sket meget i faceliftet af VW’S Multivan. ▶ Her er plads til fem voksne og en smule bagage. Piller du stolene ud, har du 4.300 liter bagagerum! Testbilen er spaekket med udstyr, hvilket får den samlede pris op på 1.190.440 kr. Der er sket meget med VW’S rugbrød...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark