Bil Magasinet (Denmark)

BENZIN, DIESEL ELLER STRØM

- Tekst Christian Birkekvist Foto Anders Richter

Hvad er billigst at køre på: Benzin, diesel eller el? Vi tager udgangspun­kt i fem biler i samme prisleje og med vaegt og størrelse i samme boldgade for at sammenlign­e. Bilerne er Tesla Model 3 (elbil), BMW 320i (benzin), Mercedes C 200 d (diesel), VW Passat GTE (plugin-hybrid) og Toyota Camry (hybrid). Frem med lommeregne­ren!

Elbilerne får gradvist bedre fodfaeste og overtager mere og mere af markedet. Der er dem, som tilbeder elbilerne som vejen fremad, mens skeptikern­e kaster med mudder efter både elbilerne og deres ejere. Elbilejern­e raser. Dem med oliebraend­ere raser. Og hybridbile­rne blander sig også. Konflikten ligner et åbent slagsmål. Men måske vi kan få lagt en daemper på mudderkast­ningen ved at sammenlign­e drivlinern­e, der hvor det virkelig gaelder, for langt de fleste bilister – på pengepunge­n. Derfor har vi udvalgt en raekke biler, som minder om hinanden både med hensyn til pris og vaegt.

Den eneste forskel er, hvad der driver dem fremad. Én kører på benzin, én kører på diesel, én kører på strøm og to bruger en blanding. Vi ønsker at finde ud af, hvilken drivline, der er billigst. Der bliver solgt over 200.000 biler om året i Danmark, og mange købere ender i sidste ende med at vaelge den forkerte bil i forhold til deres behov. De kunne have sparet penge ved at vaelge en anden drivline.

Spørgsmåle­t er bare, hvilken?

 ??  ?? ▲
Tesla Model 3 (tv.) koster cirka det samme som BMW 3-serie (th.) og Mercedes C-klasse, men er billigere i drift.
▲ Tesla Model 3 (tv.) koster cirka det samme som BMW 3-serie (th.) og Mercedes C-klasse, men er billigere i drift.
 ??  ??
 ??  ?? Plugin-hybrid VW PASSAT GTE
Plugin-hybrid VW PASSAT GTE
 ??  ?? Elbil
TESLA MODEL 3 LONG RANGE
Elbil TESLA MODEL 3 LONG RANGE
 ??  ?? Benzin BMW 320i
Benzin BMW 320i
 ??  ?? Diesel
MERCEDES C 200 D
Diesel MERCEDES C 200 D
 ??  ?? ▶ Den nye BMW 3-serie er en af redaktione­ns yndlingsbi­ler. Den fås som benzin, diesel, mild-hybrid og plugin-hybrid.
▶ Den nye BMW 3-serie er en af redaktione­ns yndlingsbi­ler. Den fås som benzin, diesel, mild-hybrid og plugin-hybrid.
 ??  ?? Hybrid
TOYOTA CAMRY H3 SEDAN
Hybrid TOYOTA CAMRY H3 SEDAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark