Bil Magasinet (Denmark)

KONKLUSION

-

Kører du 10.000 km om året i 4 år, vil Tesla Model 3 vaere den billigste, hvis vi kigger på forbrug alene, og BMW 320i vil vaere den dyreste. Vaerditabe­t på Tesla’en er forholdsma­essigt lavest (36 pct.), men da den koster mere fra ny end VW Passat Gte,taber elbilen flere kroner og ører. Mercedes C 200 d har det højeste vaerditab. I samlede omkostning­er er Tesla’en billigst og Mercedes C 200 d dyrest.

Ved 20.000 km om året overhaler pluginhybr­iden elbilen med en besparelse på 4.420 kr. Bemaerk dog, at Passat GTE er 32.383 kr. billigere i nypris, hvilket forklarer det lavere vaerditab.

Kører du 30.000 km om året har hybridbile­n det laveste vaerditab, da dens nypris er lavest.

Passat GTE taber samlet set faerrest kroner ved 30.000 km om året grundet en lavere nypris og det naestlaves­te forbrug. Mercedes har det højeste vaerditab, men da den også har den højeste nypris skal det tages med et gran salt.

Indtil 30.000 km har dieselbile­n forholdsma­essigt højest vaerditab, men derefter ligger den lige med benzin- og hybridbile­n. Forklaring­en på vaerditabe­t haenger derfor sammen med prisskilte­t, da benzinbile­n har højere forbrug end dieselbile­n.

I vores undersøgel­se er dieselbile­n altså den dyreste og plugin-hybriden den billigste ved 30.000 km om året.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark