Bil Magasinet (Denmark)

Premiere FØRSTE KØRETUR

-

De nyeste biler testes, før de kommer til Danmark.

• Skoda Octavia

• Audi RS Q3

• Mercedes A 250e

• Subaru XV

• Lexus RX 450h

• Alfa Romeo Stelvio

• Renault Megane R.S. Trophy-r

Mere strømlined­e former

Skoda Octavia Audi RSQ3 Mercedes A 250e Subaru XV Lexus RX Alfa Romeo Stelvio Renault Mégane R. S.

den efter en test i december ligefrem til at vaere en af klassens sikreste biler. Den automatisk­e nødbremse fungerede godt i testen, og den aktive vognbaneas­sistent er behagelig at køre med uden at irritere.

Som tilkøb fås en undvigelse­sassistent: Når den opdager, at man er ved at kollidere med en fodgaenger, cyklist

eller en anden bil, øger den ratudslage­t, så man skal dreje mindre på rattet for at foretage undvigeman­øvren. En anden nyhed er en kollisions­alarm, som advarer og ultimativt bremser, hvis der kommer trafik forfra eller bagfra ved venstresvi­ng. Her er også alarm og forhindrin­g i at åbne en af dørene, hvis der kommer en cyklist eller en bil bagfra (et system udviklet af Audi). Euro NCAP’S dom var fem ud af fem stjerner.

Men hvorfor så positiv over for Octavia – så sjov er den vel heller ikke? Nae, det er ikke en sjov bil (så glaeder vi os mere til den kommende Octavia RS med 245 hk). Skal jeg pege på noget, der ikke er i orden, så er det, at fabriksgar­antien kun er på to år. Det er pinligt, og mystisk, at det kun koster 6.995 kr. at udvide den til 5 år eller 150.000 km – hvad måtte komme først. Udvid dog garantien til fem år fra starten og lad vaere med at vaere så naerige, Skoda.

Men hvis du køber motorvaria­nt efter dit kørselsbeh­ov, er det altså en af de nye biler, som du taber mindst på herhjemme. Skoda solgte over 15.000 biler i Danmark i 2019 og ligger konstant i top 5 over de mest solgte maerker.

En analyse fra Bilbasen viser, at det er det maerke med det laveste vaerditab herhjemme– og at Octavia har det laveste vaerditab af alle Skoda’er. Hvis du er ligeglad med det og har penge nok, køber du sikkert noget andet, men hvis skal bruge en bil, der ser godt ud, har en moderne drivline og sikkerhed, og som i øvrigt yder fin komfort, risikerer du ikke noget ved at tage en Octavia.

Jan Lang fra Bilbasen peger på, at det er af afgørende betydning for bilkøberne i forhold til vaerditabe­t, at de trygt kan købe en bil og vide, at den ikke bliver sat 30.000 kr. ned måneden efter. Samtidig forplanter prisstrate­gien sig på brugtbilma­rkedet, hvor gensalgspr­isen over årene også bliver højere.

 ??  ?? Fjerde generation af Skoda’s mest populaere model er helt ny. Den fås fortsat som 5-dørs hatchback og Combi (stationcar), og som diesel, benzin, mild-hybrid og plugin-hybrid. Der fås for- eller firehjulst­raek, og der er valg mellem manuelt eller dobbeltkob­lingsgear.
Fjerde generation af Skoda’s mest populaere model er helt ny. Den fås fortsat som 5-dørs hatchback og Combi (stationcar), og som diesel, benzin, mild-hybrid og plugin-hybrid. Der fås for- eller firehjulst­raek, og der er valg mellem manuelt eller dobbeltkob­lingsgear.
 ??  ??
 ??  ?? Nu skal du ikke se så traet ud, Bachmann, det er nemlig en fin langtursbi­l. Dieselvari­anten med 150 hk og Dsg-gear er angivet til 21,3 km/l.
Nu skal du ikke se så traet ud, Bachmann, det er nemlig en fin langtursbi­l. Dieselvari­anten med 150 hk og Dsg-gear er angivet til 21,3 km/l.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark