Bil Magasinet (Denmark)

BMW Z1 1990

BMW Z1 med de saerlige døre, der saenkes ned i dørkarmene, var forud for sin tid.

- Tekst Anders Richter Foto RM Sothebys

I slutningen af 80’erne mente BMW, at der skulle taenkes nyt i maerkets modelprogr­am, og derfor afprøvede de nye metoder. En af dem var at lade koncernens nye forsknings- og teknikafde­ling udvikle en bil, som ville bringe maerket ind i 90’erne med et brag. Resultatet tog tre år at udvikle, og bilen hed Z1. “Z’et” i modelnavne­t står for Zukunft – tysk for fremtid.

Modellen var en roadster, som gemte på en lang raekke unikke detaljer. Den mest interessan­te var dørene, som saenkede sig ned i karrossen elektrisk i stedet for at åbne ud som en normal bildør. De udvendige karrosseri­dele er udført i plastik, og det var meningen, at ejerne hjemme i garagen selv kunne skifte til dele med en anden farve, hvis de skulle få lyst. Sidstnaevn­te detalje kom dog aldrig til at fungere i virkelighe­den, da det tog det meste af en dag at fjerne plastikpan­elerne.

Undervogne­n og motoren var hentet direkte fra BMW’S davaerende 3-serie, så her var der altså ikke noget nyt under solen. Manden bag projektet hed Dr. Ulrich Bez, og det navn bør få en klokke til at ringe hos bilfolket, for han gik senere hen og blev direktør for Aston Martin. En af designerne af Z1, Harm Lagaay, er også interessan­t, da han efterfølge­nde fik job hos Porsche, hvor han tegnede 968, 993, 996, Boxster, Cayenne og ikke mindst den legendaris­ke Carrera GT med V10-motor.

BMW havde regnet med at skulle producere 5.000 eksemplare­r, men produktion­sbåndet stoppede først efter 8.000 stk., og de har endda oplyst, at de havde yderligere 35.000 ordrer liggende. Så faktisk gik Z1 hen og blev en succes for BMW’S udviklings­afdeling, og samtidig blev det den første af en lang raekke åbne roadsters fra det bayerske bilmaerke.

Bilen på billederne står 100 pct. original. Den blev leveret til en køber i Frankrig i 1990 i Traumschwa­rz Metal, og blev købt af sin nuvaerende ejer i 2009. Den var til salg hos RM Sothebys online auktion 3.-11. juni, som i år erstatter auktionshu­sets traditione­lle sommeraukt­ion i Essen. Vurderinge­n lød på 35.000€50.000 uden afgifter (260.000-375.000 kr.) plus salaer.

 ??  ?? Z1 er en yderst populaer samlervogn blandt Bmw-entusiaste­r, og det er egentlig ikke så svaert at forstå. Designet er unikt.
Z1 er en yderst populaer samlervogn blandt Bmw-entusiaste­r, og det er egentlig ikke så svaert at forstå. Designet er unikt.
 ??  ?? Den 6-cylindrede raekkemoto­r fra 325i har en blid og harmonisk motorgang, og bider først fra sig over 4.500 o/min. ▶
Den manuelle kaleche er unik for Z1. ▼
Den 6-cylindrede raekkemoto­r fra 325i har en blid og harmonisk motorgang, og bider først fra sig over 4.500 o/min. ▶ Den manuelle kaleche er unik for Z1. ▼
 ??  ?? Rat, saeder og instrument­bord er unikke for Z1, mens knapper og greb er hentet fra den davaerende 3-serie. ▶
Rat, saeder og instrument­bord er unikke for Z1, mens knapper og greb er hentet fra den davaerende 3-serie. ▶
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark